עויתות בבטן

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

30/01/2003 | 12:21 | מאת: רונית

רויטל הי, ראיתי כאן את תשובתך לנושא גזים. גם אני שיניתי את תזונתי לפני חודשיים באמצעות נוטורפת שהוסיף לי גם ויטמינים. (גדילן ושן הארי לניקוי הכבד, מולטי ויטמין, שמן זיפן, Q10 , ופיקנוגנול) כיום אני אוכלת בריא(חיטה מלאה, סומסום, עגבניות, בצל, גזר, מלפפונים, ביצים, יוגורט ביו, מזון מלכות,דג או בשר, אגוזים, שקדים ופירות חיים ויבשים) לפני כן תזונתי היתה מורכבת מג'אנק + עישון חפיסת סיגריות ביום. כיום גם אינני מעשנת. כעבור שלושה שבועות של התזונה התקינה ועד היום אני מאוד סובלת מגזים, ריחות לא נעימים, עויתות בבטן. אני מאוד מעוניינת להמשיך באורח חיים הנכון בלי לסבול מהגזים. מה את מציעה?

30/01/2003 | 12:47 | מאת: רויטל ברמן

הי רונית, שוב, כפי שעניתי בעבר, ישנה תקופה של הסתגלות המעיים לתזונה החדשה עתירת הסיבים התזונתיים. מהלך התקופה תלוי בגורמים רבים. ישנם כמה דברים שאת יכולה לעשות ע"מ להקל על הגזים עד אז: 1. לקיחת פרוביוטיקה (חיידקי מעיים "ידידותיים") ללא FOS, במינון של 1-3 ביום על בטן ריקה. 2. לנסות לבדוק מה הגורם אשר עושה לך גזים ולצרוך אותו בכמות קטנה יותר עד להסתגלות המעי (ולבסוף, אם את לא מסתגלת אליו אל תצרכי אותו). הגורמים השכיחים אשר מייצרים הרבה גזים הם: -ירקות ממשפחת המצליבים (כרוב, כרובית, ברוקולי, קולרבי...). זיכרי כי אלה ירקות מזינים מאין כמוהם, עשירים מאוד בויטמין C וסידן, בין השאר, אז לא כדאי לוותר עליהם אלה פשוט לבדוק אם הם הבעיה (לראות איך את מרגישה אחרי שאת אוכלת מעט מהם). -גם הבצל גורם לאנשים מסוימים גזים. -קטניות (עדשים, פול, גרגרי חומוס, שעועית, אפונה, סויה...). אותם מומלץ להשרות במים 24 שעות לפני הבישול - תוך כדי החלפת המים מידי פעם. למי שרגיש במיוחד כדאי גם להחליף את מי הבישול פעם אחת. הקטניות העדינות יותר (שגורמות פחות לגזים) הם אפונה, שעועית, מאש - תתרכזי בהם כרגע. -מוצרי חלב - אני מקווה שאינך צורכת אותם כיום. 3. ישנם אמצעים להפיג את הגזים: תה מזרעי שומר או אניס, קימל טחון על המזון (או בליעת כפית קימל טחון לאחר הארוחה). 4. אכלי בכמויות קטנות יותר, לעסי ביסודיות את המזון ופזרי הארוחות לאורך היום. ארוחה כבדה לא מתעכלת בקלות ומאפשרת למזון להתחיל לתסוס במעיים. 5. תאכלי פירות על קיבה ריקה בלבד. סוכר הפירות גורם לתסיסה של המזון. 6. המנעי משתייה במהלך האוכל או על קיבה מלאה. השתייה מדללת את מיצי הקיבה ומעכבת את העיכול. 7. סבלנות. תני לעצמך קצת זמן עם התזונה. בהצלחה ואל תתיאשי - הרבה עוברים את אותו דבר בהתחלה.

מנהלי פורום נטורופתיה