גזים

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

27/01/2003 | 15:11 | מאת: ליאור

התחלתי לאכול על פי שיטה שאומרת 30 30 40 בין שומנים פחמימות וחלבונים כאשר 40 זה הפחמימות. אני עושה זאת יומים ויש לי מזה גזים במשך היום בעיקר בבוקר. גזים זה דבר רע? זה דבר טוב? אני צריך לחכות ולראות מה קורה?

27/01/2003 | 16:20 | מאת: רויטל ברמן

הי ליאור, אסכולות בנטורופתיה (בראשם ד"ר דין אורניש הידוע אשר הראה עם תזונה זו תוצאות של נ-ס-י-ג-ת טרשת עורקים, מה שאף אחד לא עשה בשיטה אחרת - גם לא עם תרופות) גורסות יחס של: 75 (פחמימות) 10 (שומנים, מתוכם רווים שואפים לאפס) 15 (חלבונים). ארגון ה - AHA (התאחדות הלב האמריקאית - American Heart Association) גורסות יחס של: 55 (פחמימות) 25 (שומנים, מתוכם 23% לא רווים) 20 (חלבונים). אז כדאי שתעדכן את שיטתך ותוריד עוד את אחוז השומן העדיין גבוה ואת רמת החלבונים המיותרת ובמקומם תצרוך יותר פחמימות מורכבות (דגנים מלאים). לגבי הגזים, הם לעיתים קרובות נובעים משינוי קיצוני בתזונה, ולאחר הסתגלות המעי לתזונה ובניית פלורת מעי המותאמת לתזונה (יכול לקחת בים שבוע ל 3-4 שבועות בדר"כ) הנושא מסתדר. גם הגברת כמות הסיבים בתזונה גורמת לגזים עד להסתגלות. ניתן להיעזר בתה מזרעי שומר או אניס או בקימל טחון על האוכל. בהצלחה וכל הכבוד.

מנהלי פורום נטורופתיה