פטריה בנרתיק...

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

26/01/2003 | 15:00 | מאת: מיואשת..

שלום, מזה כשמונה חודשים יש לי בעיות ווגינליות. דלקת ברחם, אנטיביוטיקה - פטריה, דלקת בדרכי השתן - אנטיביוטיקה - פטריה. הפטריה לא נעלמת לי עכשיו גם עם אגיסטן (הדלקות נירפאו). התחלתי מזה כשבועיים לקחת כדור ביום של אצידופולוס, כרגע ללא תוצאות. יש למישהוא רעיון להושיע ? אגב האם ייתכן קשר לבן זוג חדש שיש לי ב5 חודשים אחרונים ? מיואשת...

27/01/2003 | 09:59 | מאת: רויטל ברמן

שלום לך מיואשת יקרה, אתחיל דווקא מהסוף - האם יש קשר לבן זוגך החדש ? ובכן, אפשר רק להעלות השערות ולנחש. יכול להיות שחומציות הזרע שלו גורמת לגירוי בנרתיק שלך - זה היה מתבטא בשריפה אחרי יחסי מין. יכול להיות שבגלל שמירה לא מספקת על היגיינה אחרי יחסי מין חטפת דלקות (בכל מקרה מומלץ תמיד להשתין ולשטוף את הוגינה לאחר כל מגע מיני - גם אוראליים). יכול להיות שאין לו כל קשר. אבל, גם אם זו היתה הבעיה, כעת הבעיה היא אחרת - פטרייה כרונית בנרתיק. הפטרייה כבר פחות סביר שקשורה אל בן זוגך, אך לך יש הרבה מה לעשות כנגדה. ראשית, אנטיביוטיקה יכולה לגרום למצב גבולי של פטרת להתפרץ, מאחר והאנטיביוטיקה הורגת את אוכלוסיית החיידקים הידידותיים המגינים על מערכת העיכול מפני התפשטות פטרת. פטרייה מפושטת בדרכי העיכול (קנדידה מערכתית) מתבטאת חוץ מבעיות עיכול גם בפטרת וגיאלית, גרד ופריחה בעור, עייפות ועוד סימנים רבים אפשריים. בכל מקרה, אני ממליצה שתגשי לטיפול נטורופתי כוללני בו יוכל הנטורופת לאבחן את מצבך כמו שצריך (לכלול סימפטומים אחרים חוץ מהפטרת הוגינאלית, לבחון את תזונתך וגורמי הסיכון שלך לקנדידה או לשלול קנדידה מערכתית ולהתמקד בטיפול מקומי וכו') ולהתאים טיפול בהתאם. מידע נוסף על קנדידה תוכלי למצוא בשפע בדפי הפורום ע"י חיפוש, ועל כן אינני מפרטת יותר. תרגישי טוב.

27/01/2003 | 10:57 | מאת: מיואשת...

תודה על תשובתך. לא מדובר פה על קנדידה. לא לפי הגניקולוג ולא לפי העדר סימנים אחרים. בכל זאת מה כדאי לעשות ?

מנהלי פורום נטורופתיה