אנמיה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

25/01/2003 | 11:32 | מאת: ליאור

לדאבוני , אני סובלת מאנמיה חריפה , ההמובלובים שלי 6.8 , התחלתי לקבל כדורי ברזל - ferro ... , אולם הם גורמים לי לפריחה על העור . האם יש אפשרות לתוספים טבעיים, כאשר האנמיה כה חריפה ? לתשובתכם המהירה אודה

25/01/2003 | 13:13 | מאת: רויטל ברמן

שלום ליאור, ראשית כל, האם האנמיה היא בוודאות ממחסור בברזל ? יש לבדוק גם את רמות ה - B12 וחומצה פולית, ואם גם הם חסרים להשלימם במקביל. שנית, האם אתה יודע מה מקור האנמיה שלך ? האם אתה סובל מדימום כרוני ? המוליזה (פירוק כדוריות דם) ? בעיה גנטית ? הגורם הוא מאוד רלוונטי עבורי, מאחר ואינני עוסקת (כמו כל עמיתיי ברפואה המשלימה) ברפואה סימפטומטית. אני יכולה כמובן לומר לך להחליף את כדורי הברזל ב - GENTLE-IRON אשר קל יותר לספיגה, אך במחינתי זה שירות חלקי ואף פושע, אם אינני רואה את התמונה כולה. לצורך המחשה, זה בשבילי כמו לשים לך פלסטר על הפצע ולא לטרוח לברר למה יוצאים לך פצעים על כל הגוף... אז אנא פרט מעט - גיל, מצב בריאותי, גורם לאנמיה. אולי יש לך חסרי תזונתיים אחרים אשר דורשים טיפול ובהקדם. שבת שלום בינתיים.

מנהלי פורום נטורופתיה