טחורים

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

24/01/2003 | 01:37 | מאת: מרב

שלום, רציתי לדעת אם יש לנטורופתיה להציע משהו לטיפול בטחורים. תודה מראש

25/01/2003 | 12:59 | מאת: רויטל ברמן

שלום מירב, יש בהחלט מה להציע. ראשית, אם ישנה ברקע עצירות (או קושי במתן צואה) או לחילופין שלשולים כרוניים, יש לטפל בהם ללא דיחוי. סביר שהם הגורמים לטחורים (כמו גם לעוד בעיות) ויש להבין את מקורם. בכלל, חלק הארי בטיפול בטחורים הוא סידור היציאות, הגדלת נפח הצואה ומניעת מאמץ בזמן צאייה, ע"י הגברת צריכת הסיבים המסיסים בתזונה, שתייה מרובה וכו'. לגבי הטחורים, יש צורך בחיזוק ובניית כלי הדם החלשים בסוף מערכת העיכול אשר הופכים לטחורים. את זה ניתן לעשות ע"י העשרת התזונה ב -3 גורמים: 1. "אנטוציאנידים" (סוג אחד של ביופלבנואידים) הנמצאים בפירות כחולים/שחורים/סגולים כגון פירות יער (דובדבנים, אוכמניות, ענבים שחורים, שזיפים שחורים/סגולים וכו'). ישנם גם תוספי מזון עשירים באנטוציאנידים. 2. ויטמין C אשר עוזר לבניית הקולגן (חומר הבניין של דופן כלי הדם). נמצא בפירות וירקות טריים. 3. ביופלבנואידים מסוגים אחרים ורוטין (עוד סוג של ביופלבנואיד אשר נמצא בכמות גבוהה בכוסמת ועוד דברים). נמצא מירקות צבעוניים: בטטה, גזר, דלעת, קישוא, סלק, פלפלים ירוקים ואדומים, כל העלים הירוקים וכו'. גם תוסף מזון בשם MSM יכול לעזור בבניית כלי הדם. טיפול חיצוני: ישנן גם משחות מצמחי מרפא, למשל הממליס ( HAMAMELIS COM) למריחה על הטחורים (גם להכניס פנימה) אשר מכווצות את כלי הדם ועוזרות לסגור אותו. שמן מצמח הרוטה גם מאוד עוזר להחלמה של המקום. אם שורף וכואב - אפשר לשים גם משחה מרגיעה, למשל על בסיס קלנדולה. בהצלחה ותרגישי טוב.

25/01/2003 | 14:57 | מאת: הילה

כשאת מדברת על "סגולים" האם אפשר להכניס לקטגוריה גם את הכרוב הסגול?

25/01/2003 | 20:37 | מאת: מרב

תודה רבה על המידע מרב

25/01/2003 | 20:37 | מאת: מרב

תודה רבה על המידע מרברויטל ברמן כתב/ה: > > שלום מירב, > > יש בהחלט מה להציע. > ראשית, אם ישנה ברקע עצירות (או קושי במתן צואה) או לחילופין > שלשולים כרוניים, יש לטפל בהם ללא דיחוי. סביר שהם הגורמים > לטחורים (כמו גם לעוד בעיות) ויש להבין את מקורם. > בכלל, חלק הארי בטיפול בטחורים הוא סידור היציאות, הגדלת נפח > הצואה ומניעת מאמץ בזמן צאייה, ע"י הגברת צריכת הסיבים המסיסים > בתזונה, שתייה מרובה וכו'. > > לגבי הטחורים, יש צורך בחיזוק ובניית כלי הדם החלשים בסוף מערכת > העיכול אשר הופכים לטחורים. > את זה ניתן לעשות ע"י העשרת התזונה ב -3 גורמים: > 1. "אנטוציאנידים" (סוג אחד של ביופלבנואידים) הנמצאים בפירות > כחולים/שחורים/סגולים כגון פירות יער (דובדבנים, אוכמניות, ענבים > שחורים, שזיפים שחורים/סגולים וכו'). ישנם גם תוספי מזון עשירים > באנטוציאנידים. > 2. ויטמין C אשר עוזר לבניית הקולגן (חומר הבניין של דופן כלי > הדם). נמצא בפירות וירקות טריים. > 3. ביופלבנואידים מסוגים אחרים ורוטין (עוד סוג של ביופלבנואיד > אשר נמצא בכמות גבוהה בכוסמת ועוד דברים). נמצא מירקות צבעוניים: > בטטה, גזר, דלעת, קישוא, סלק, פלפלים ירוקים ואדומים, כל העלים > הירוקים וכו'. > > גם תוסף מזון בשם MSM יכול לעזור בבניית כלי הדם. > > טיפול חיצוני: > ישנן גם משחות מצמחי מרפא, למשל הממליס ( HAMAMELIS COM) למריחה > על הטחורים (גם להכניס פנימה) אשר מכווצות את כלי הדם ועוזרות > לסגור אותו. > שמן מצמח הרוטה גם מאוד עוזר להחלמה של המקום. > אם שורף וכואב - אפשר לשים גם משחה מרגיעה, למשל על בסיס קלנדולה. > > בהצלחה ותרגישי טוב.

מנהלי פורום נטורופתיה