הגברת ייצור חלב

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

23/01/2003 | 23:22 | מאת: אבי

שלום אשתי ילדה תאומות לפני כשבועיים בשבוע 35 במשקלים 1900 ו-1800 גרם. הן עדיין מאושפזות בפגייה. אשתי כרגע לא מניקה אלא שואבת חלב,בכאבים רבים יש לציין וזאת עקב סדקים שלא מצליחים להרפא למרות שימוש במשחה "רפאל" ,שעוזרת לכשעצמה ,אולם צריך לשאוב ואז נכנסים למחזוריות של פציעה חוזרת באזורים שלא נרפאו. אבקש את הצעותייך בעניין. --השאלה השנייה היא איך להגביר ייצור חלב? נאמר לנו שזה עניין של ביקוש והיצע,ובנוסף שכדאי לשתות בירה שחורה שמגבירה ייצור. דבר נוסף הציעו לה לקחת כדורי חילבה (אותו מאכל תימני). האם יש משהו בדברים אלה? יש לך הצעות ורעיונות נוספים? נשמח לעצותייך... בברכה אבי

24/01/2003 | 13:37 | מאת: יואל שניאור - נטורופת

אבי שלום! א. קבל את ברכותיי - מזל טוב! ב. לענין הפציעה: אפשר למרוח טיפת חלב אם במקום ועושה פלאים. או שמן נבט חיטה. עדיף שימוש במשאבה , לדעתי, לא ידנית! וניתן להשכרה, וגם להרטיב קצת את הפיטמה - עטרה ואז לייצר וואקום ולא על יבש!!! ג. ייצור חלב אם מושג ע"פ רוב דרך צריכה וכמובן אלמנטים אחרים כגון: שתיה מרובה, תזונה בריאה ומאוזנת, רגיעה - מנוחה! ניתן ע"י צמחים שונים לסייע בכך כגון: שומר, קמומיל, מנטה ואחרים, קיימת אופציה לתמצית או כמוסות על אותו רעיון או בשתיית תה, אך הריכוזים קטנים יותר. ד. דבר חשוב- במידת היכולת: לגעת הרבה בפגים, להוציא אותם ולשים עליכם (שיטת הקנגרו) זה יסייע להם הרבה ומהר להתפתח!!! רק בריאות והמון אור ואהבה! "ילדים זה שמחה......"

24/01/2003 | 16:00 | מאת: אבי

תודה

24/01/2003 | 15:43 | מאת: Gubi

הי אבי, מצטרף לאיחולי המזל טוב הכפול. מקווה שאוכל לתרום מעט מנסיון של אבא ל - 3 : באשר לכאבים והסדקים עלים של כרוב אמורים לעזור בקשר לקפסולות ה - FENUGREEK (חילבה) התשובה היא כן הם עוזרים וכן גם צמח שנקרא BLESSED THISTLE או בשמו הלטיני CNICUS BENEDICTUS . לא לקחת אם יש ULCERATIVE COLITIS שומר גם טוב לאם המיניקה לקחת, כי הוא יעבור דרך החלב לתינוקות וימנע מהן יתר גזים. שתיה מרובה כפי שיואל כבר אמר חשובה מאד. אכילה של דיסת קוואקר כ - 3 פעמים בשבוע לארוחת בוקר אמורה לתרום לתנובה חשוב, כדי לגרום לשד להתמלא להשתדל לרוקנו לחלוטין לפני שעוברים לשני. אחד הדברים שעזרו לאשתי יותר מכל היה מתי שרק אפשר היא הניקה אותם במיטה כשהיא שוכבת על הצד והתינוק שוכב מולה על צידו ויונק. כך גם היא היתה מאד רגועה וגם התינוק. לעיתים הם היו אפילו שניהם נרדמים. זוהי תנוחה עדיפה לעין ערוך על הנקה בישיבה, בה גוף האם מכווץ ורכון קדימה. מקווה שעזרתי. ושוב מזל טוב!!!! חזור אולי וספר לנו איך העיניינים מתקדמים

24/01/2003 | 16:09 | מאת: אבי

תודה על העצות בהחלט נבדוק את האפשרויות ואדווח ;-)

25/01/2003 | 12:28 | מאת: רויטל ברמן

אני רואה שאתם הגברים מסתדרים מצויין בלעדינו בנושאי הנקה :-) אין לי מה להוסיף...רק נחת...

25/01/2003 | 13:22 | מאת: Gubi

25/01/2003 | 22:05 | מאת: אבי

הי רויטל דווקא יש לך הרבה מה להוסיף-ואני אפילו בטוח בזאת!! אשמח לחוות דעתך בפירוט תודה מראש

מנהלי פורום נטורופתיה