ויטמין B 6

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

17/01/2003 | 14:15 | מאת: ruchi

מה המינון המקובל לתת? מה המינון המקסימלי? והאם קיימת רעילות?

18/01/2003 | 08:31 | מאת: לילך נהרי

רוחי שלום B6 הוא ויטמין השייך למשפחת ויטמיני B. בעודף הוא מופרש בשתן ויכולתו להאגר בגוף מועטה (ולכן קל מאוד להגיע לחסר). ויטמין זה אחראי על סינטזת ויטמינים וחומצות אמינו. הוא מסייע להורמונים מסוימים במטבוליזם. כמו כן הוא משתתף במטבוליזם של שומן. ישנם 60 אנזימים לפחות בהם הוא לוקח חלק. מקורו במזון: כבד, כליות,לב, ביצה, דגנים מלאים וירקות (בשניים האחרונים הוא לא נמצא בצורתו הפעילה ולכן צריך לעבור שינוי בגוף). רעילות קיימת מלקיחת 1 גרם ליום לאורך זמן. הסמפטומים לרעילות דומים לסמפטומים של חסר והם: הפרעות עצביות - עויתות ופרכוסים, דכאון, מתח, עצבנות, נדודי שינה, אקנה. מעל 2 גרם ליום - נימולים, דקירות ודגדוגים בכפות רגליים, איבוד קואורדינציה בשריר עד ניוון רקמת שריר. המינון הטיפולי משתנה, תלוי מה הסיבה לתת תוסף זה. בד"כ המינון נע בין 50 ל 100 מ"ג. יום נעים!

18/01/2003 | 12:08 | מאת: Gubi

לא מזמן חוקקה הממשלה הבריטית חוק אשר מגביל את המינון של B6 כתוסף מזון ל-50 מג'. כל מינון גבוה מזה יחייב מרשם רופא. הם טוענים שקיים מחקר שמצביע על רעילותו במינונים הגבוהים מ-50 מג'. ארגון הנטרופטים הבריטים מוקיע בשאת נפש חקיקה זו, וטוען כי המחקר הוא בעייתי, תוצאותיו לא תקפות, וכי הויטמין בטוח גם במינונים גבוהים יותר. אני מניח שגם חלק מהציבור הבריטי כועס על חקיקה זו. מן הסתם החוק הוא יותר פוליטי בטבעו ומגן כמובן על התעשיית הפרמצוטית והרפואית ולא על הציבור. לעזאזל, מענין לראות איזה עוד הצרות ומוקשים הם עוד יניחו...

19/01/2003 | 16:51 | מאת: אידה

מהו ההרכב הרצוי?בסולגר וב-GNC-כמות ה-B12- רק 50 מיקרוגרם.למה זה כך?ומה אם השאר והכמויות הרצויות? תודה.

מנהלי פורום נטורופתיה