דילול הדם

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

17/01/2003 | 10:49 | מאת: רחלי

שלום רב, הרופא המליץ ליטול באופן קבוע אספירין במינון נמוך (קרטיה) לדילול הדם, באופן קבוע. אני מבקשת לשאול, האם הרפואה האלטרנטיבית מציעה פתרון טבעי כלשהו לדילול הדם. תודה

17/01/2003 | 11:34 | מאת: יואל שניאור - נטורופת

שלום! ישנם אמצעים לדילול דם הן צמחים והן בתזונה: דוגמא אחת מיני רבים: שום!!! פשוטו כמשמעו!!! יש צורך בתישאול נוסף בכדי להגיע למקסימום התאמה אינדוודואלית, כולל אמצעים אחרים. רק בריאות!

18/01/2003 | 00:08 | מאת: אידה

18/01/2003 | 08:43 | מאת: לילך נהרי

רחלי שלום אכן מאוד באופנה היום לתת אספירין שמדלל את הדם. אך האנשים שנוטלים אספירין מתחלקים ל-2 קבוצות: אנשים שעברו התקף לב או שבץ מוחי ואנשים שלא עברו התקף כול שהוא אך נמצאים, לדעת הרופאים, בדרגת סיכון מפאת גיל או שומנים בדם. אנשים שעברו התקף לב, והם בקטגורית חולי לב, בהחלט הראו מחקרים כי אספירין יכול לעזור. אבל!!! אנשים שלא עברו התקף לב, מחקרים גדולים וחשובים, שהתפרסמו בכתבי עת יוקרתיים לרפואה, הוכיחו כי נטילת אספירין לא יעילה! ולא רק זה - הסיכון לדימום במערכת העיכול עקב נטילת אספירין, סיבת מוות נפוצה בעולם המערבי, הוא גבוה יותר מתועלת הכדור! יש הרבה דרכים נהדרות למנוע מחלות לב וכלי דם. פעילות גופנית, שימוש בטכניקות הרפיה, תזונה נכונה, וגם תוספים. כפי שצויין פה, תוסף של שמן דגים מצויין. שום הייתי מוסיפה במזון מכיוון שיוצאים יותר ויותר מחקרים כי בתוסף שום חסר את האליצין, החומר הפעיל של השום (אותו חומר שעושה את הריח החזק). לגבי שאר הצמחים שהוזכרו הייתי נזהרת - אני לא ממליצה לקחת צמחים ללא תשאול מקיף. אם כך המלצותי - לכי לייעוץ נטורופתי, שם יתשאלו אותך, וייעצו לך לפי איך שמתאים לאורח חייך. אם את מעוניינת שנייעץ לך פה יותר בהרחבה, אנא פרטי בת כמה את, אם את לוקחת תרופות באופן קבוע, ואם יש מחלות רקע. יום נעים!

מנהלי פורום נטורופתיה