תפריט עשיר בברזל

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

06/01/2003 | 22:56 | מאת: גליה

שלום רב. אשמח לדעת כיצד ניתן להעשיר בברזל את מזונו של תינוק בן שנה וחודשיים האוכל כמעט הכל, אילו פירות ירקות וקטניות ממומלצים במיוחד. תודה רבה על התשובה.

07/01/2003 | 15:19 | מאת: רויטל ברמן

הי גליה, ראשית ברכותיי על תינוק אוכל-כל, מי ייתן כי תדעי ממנו רק נחת :-) לגבי העשרת תזונתו בברזל, את יכולה להוסיף: - חסה וירקות עליים ירוקים, בייחוד חלמית שמפוצצת בברזל מעבר לכל פרופורציה. - אגוזים וזרעים (טחונים דק, למשל הממרח שקדייה שעשוי משקדים, ממרחי אגוזים וכו' אשר יש היום בשוק ואפילו אורגניים). -שומשום (שוב, בצורת טחינה אבל לא טחינה גולמית רגילה אלא כזו משומשום מלא - יש כזה בכל סופרמרקט היום). אפשר לעשות לו טחינה רגילה או מעין חלבה - בעירבוב טחינה גולמית ומעט מולסה/דבש/סילאן. - כמובן דגי-ים (סלומון, טונה, הליבוט, מקרל, בקלה - זהירות על העצמות) ועוף/הודו. - הקטניות הכי מתאימות לגילו הם אפונים ומאש (שאפשר למעוך לפירה טעים), אך כל סוג אחר יתאים - עדשים, גרגרי חומוס טחונים וכו'. עלייך להקפיד עם הקטניות היותר קשות על השרייה של 24 ש', שפיכת נוזלי ההשרייה פעם פעמיים באמצע, בישול טוב ומעיכה, ע"מ לצמצם את תופעות הגזים. הוסיפי כל סוג קטנייה לחוד והיי ערה לבעיות במערכת העיכול שיכולות להגרם מסוג כזה או אחר - אם יש, המנעי בינתיים מהסוג הבעייתי. כל טוב.

מנהלי פורום נטורופתיה