רויטל או לילך

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

01/01/2003 | 17:36 | מאת: שלי

המתוקות. בדף הקודם הפניתי שאלה אליכן ונעניתי על ידי אחד בשם אהרוני עם פניה לאתר כלשהו. אולי תוכלו אתן פשוט לענות לי בקצרה: מה עשיר יותר באומגה 3, שמן דגים או זרעי פשתן ואיך הדרך הטובה ביותר לאכול אותם?

01/01/2003 | 19:42 | מאת: רויטל ברמן

הי שלי, אלף סליחות על ההתעלמות הלא-מנומסת... אז ככה: 100 ג' סלומון: 1.2 ג' אומגה 3. 100 ג' מקרל: 2.5 ג' אומגה 3. 100 ג' הליבוט: 0.36 ג' אומגה 3. 100 ג' טונה: 1.17 ג' אומגה 3. 100 ג' דג קוד: 0.18 ג' אומגה 3. הנ"ל אמור לגבי דגי ים צפוני (כאלה שנידוגו - אם יש מילה כזו - בים אלסקה/נורווגיה וכו') בלבד ולא דגי בריכות. לגבי זרעי פשתן, אין לי את המדד המדויק של אומגה-3. מצטערת (אם את מוצאת נא לעדכננו). בכל אופן, רצוי לטחון אותם ולאכל מיד - לפזר 1-2 כפות על המזון (לא לבשל או לחמם עם המזון אלא לשים בסוף כתבלין). אם אין מטחנת תבלינים/קפה בבית, אפשר לקנות טחון, אך רק במקום בו הקפיאו אותם מיד לאחר הטחינה. במקרה כזה שמרי אותם בבית גם כן בהקפאה עד לשימוש - כדי שהאומגה 3 לא יתחמצן. בתאבון.

מנהלי פורום נטורופתיה