כולסטרול נמוך

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

28/12/2002 | 16:19 | מאת: אוסנת

התגלה לי בבדיקות דם כולסטרול HDL נמוך מאוד 60 וגם LDL בגובה 59.5 האם כדי לעלות את הכולסטרול עלי לאכול הרבה שומנים רווים?

28/12/2002 | 21:07 | מאת: רויטל ברמן

שלום אוסנת, הנה שאלה (ותשובותיה) מאוד דומה שנשאלה ממש לפני יומיים: http://doctors.msn.co.il/forums/read.php?f=113&i=46860&t=46860 השאלה היא מהו ה - TOTAL CHOLESTEROL שלך (ערך סה"כ של הכולסטרול). אם גם הוא נמוך - מצויין. הנתונים הם יחסיים לסך הכולסטרול - לא יכול להיות לך 100 HDL (שזה הכולסטרול הטוב) אם סך כל הכולסטרול הוא 150... זה לא מעיד על בעיה אלא להפך ואין שום צורך (!) להתחיל לאכל שומן רווי ע"מ להצטרף לרוב העם שסובל מעודף כולסטרול ולכן לסיכוי מוגבר למחלות לב וכלי דם !!! אם לעומת זאת הכולסטרול שלך גבוה, למשל 200 ומעלה (אני מניחה שהוא לא), צריך לראות איך זה מתישב עם ערכי HDL ו - LDL נמוכים, כלומר איזה סוג כולסטרול אחר עלה מעל לרמה היחסית הצפויה שלו במאזן שומני-הדם שלך. שבוע טוב.

מנהלי פורום נטורופתיה