בעיה אנדוקרינית

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

27/12/2002 | 23:36 | מאת: אורית

שלום רויטל,לילך בעקבות שיעור יתר בפנים הייתי מעוניינת לדעת מהי בעיה אנדוקרינית, איזה גורמים בגוף קשורים אליה, ומהם הבדיקות והתוצאות שעלי לקבל על מנת לדעת שקיימת לי בעיה. כרגע ידוע לי שה TSH שלי נמוך 1.2. אשמח לפירוטכם, כי אני מאוד מאוד אוהבת את התשובות המפורטות שלכם, והידע שאני שואבת ממכם לעומת רופאים קובנציונלים.

28/12/2002 | 08:21 | מאת: לילך נהרי

אורית שלום המערכת האנדוקרינית הינה מערכת של בלוטות הפרשה פנימיות המפרישות הורמונים. הורמון הוא חומר חלבוני או שומני המופרש לזרם הדם על ידי בלוטות הפרשה ומשפיע על איבר מטרה מסוים. המוח שולט בהפרשות רוב בלוטות ההפרשה ועל ידי כך מווסת את פעילות האיברים הפנימיים בגוף. זוהי דרך נוספת של המוח, בנוסף למערכת העצבים האוטונומית, לשלוט באיברים הפנימיים של הגוף. בלוטות ההפרשה כוללות את ההיפופיזה (יותרת המוח) הנמצאת במוח, הלבלב הנמצא מאחורי הקיבה, התירואיד (בלוטת המגן) הנמצא בצוואר, הפרתירואיד הנמצא ליד התירואיד, האדרנלים (יותרת הכליה) הנמצאים מעל לכליות, האשכים בגבר והשחלות הנמצאות באגן האישה. בנוסף לבלוטות הפרשה, ישנם איברים נוספים בגוף המפרישים הורמונים לזרם הדם כגון כליות, מעי דק והלב. הורמונים המופרשים מאיברים אלו דומים בפעולתם להורמונים המופרשים על ידי הבלוטות האנדוקריניות. ההורמון נקשר לקרום התא או חודר לתוכו ובכך יוצר שינוי בפעילות התא. tsh הינו הורמון המופרש מההיפופיזה במוח ותפקידו לעודד את בלוטת התירואיד להפריש את הורמון התירואיד. הורמון זה קובע את "קצב הפעילות" של הגוף. כשה-tsh נמוך זה מרמז על היפרתירואידיזם, כלומר הפרשת יתר של בלוטת התירואיד. במצב זה יופיעו תופעות קליניות רבות:עצבנות, חום גבוה וחוסר סבילות לחום, שלשול, דופק מהיר, עור חם ומזיע, רעד, עייפות והפרעות בשינה, תאבון מוגבר וירידה במשקל. הגורמים לכך יכולים להיות עקב יצירת נוגדנית נגד בלוטת התירואיד, כלומר, הגוף תוקף את הבלוטה. סיבות אחרות לא ידועות. שיעור יתר בדרך כלל קשור להורמוני המין. אני מניחה שבדקו לך אותם. ההורמונים הם: אסטרוגן, פרוגסטרון, lh, fsh , טסטוסטרון ופרולקטין. חשוב לדעת שתחום ההורמונים הוא בגדר תעלומה, גם לרופאים הקונבנציונלים. הם יודעים על תחום זה מעט מאוד ובכול עשור מוצאים עוד ועוד הורמונים שלא ידעו על קיומם. יום נעים!

28/12/2002 | 16:00 | מאת: אורית

מנהלי פורום נטורופתיה