פרוסטוגלנדינים

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

24/12/2002 | 15:11 | מאת: רון

שלום נטורופטים הייתי רוצה לשאול בתיקווה שתוכלו לענות לי מה הם פרוסטוגלנדינים ואלו סוגים קימים תודה

לקריאה נוספת והעמקה
24/12/2002 | 17:28 | מאת: רויטל ברמן

שלום רון, פרוסטגלנדינים הם מולקולות אשר נוצרות בגופנו מחומצות השומן אותם אנו אוכלים. הפרוסטגלנדינים, בדומה לפעולת ההורמונים בגופנו, קשורים למערכות שונות ומשפיעים בעיקר על: -נטיית הגוף לדלקתיות-יתר ואלרגייה (מה שקורה לדוגמא במחלות אלרגיות ואוטו-אימוניות כרוניות כמו אסטמה ואטופיק-דרמטיטיס, במחלות פרקים דלקתיות כגון ראומטואיד-ארטריטיס, במחלות עור דלקתיות ומחלות דלקתיות בדרכי העיכול כמו IBD). -קרישיות הדם. -התכווצויות שריר חלק (השרירים החלקים הם אלה שעוטפים את האיברים הפנימיים: שריר הרחם, שרירי בלוטת השתן, שרירי מערכת העיכול ושרירי העורקים). -התכווצויות של דרכי הנשימה. חומצות השומן שממנו מורכבים הפרוסטגלנדינים הם אלה שמשפיעים על תכונותיהם: -ככל שחומצת השומן יותר רוויה (שומן רווי הנצרך מאכילת בשר, עוף, חלב ומוצריו, ביצים, חמאה, שמנת, מרגרינה, שמן קוקוס) --> כך הפרוסטגלנדינים שהיא מייצרת גורמים לגוף לנטות ליותר דלקתיות, אלרגיות, לדם להיקרש יותר מהר, לסובלים מקוצר נשימה ואסטמה מגביר את תכיפות ההתקפים בגלל נטייה לכיווץ דרכי הנשימה, לעלייה ברמות שומני הדם, עלייה בלחץ הדם וכאבי מחזור גדולים יותר (כיווץ שרירי כלי-הדם והמערכת הגניקולוגית) וכו'. -הפרוסטגלנדינים בעלי התכונות ההפוכות לחלוטין מאלה שתוארו לעיל בהקשר חומצות שומן רוויות, נוצרים מחומצות שומן מסוג אומגה-3 (מצויים בעיקר בזרעי פשתן טחונים טרי - אם לא טרי הם מתחמצנים והופכים רוויים - ובדגים, בעיקר בדגים מהים הצפוני כגון סלומון, סול, טונה, הליבוט, מקרל, בקלה, סרדינים) --> הורדה של טריגליצרידים, כולסטרול "רע", הורדת לחת דם, "דילול הדם", הורדת הנטייה לדלקות וכיווצי שריר (הורדת כאבי מחזור למשל) וכו'. אדם הנוטל למשל תרופות כמו קומאדין או אספירין בכמויות גדולות צריך להיזהר עם נטילת תוספות של אומגה-3 ושמן דגים, כדי לא לגרום לנטייה לדימומים. אם נותר משהו לא ברור אנא שאל. כל טוב.

28/12/2002 | 20:24 | מאת: רון

תודה רבה רויטל, בינתיים הכל ברור מבטיח שיהיו לי עוד שאלות

מנהל פורום נטורופתיה