נבט חיטה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

10/12/2002 | 22:18 | מאת: גליה

מדוע ממומלץ להוסיף נבט חיטה למזון? האם השימוש בו טוב גם לתינוקות בני שנה ומעלה?

לקריאה נוספת והעמקה
11/12/2002 | 08:59 | מאת: לילך נהרי

גליה שלום נבט החיטה הוא ה"לב" של גרעין החיטה שערכו התזונתי רב. 2 כפות נבט חיטה מכילות 2 גרם סיבים תזונתיים ו-6 ויטמינים ומינרלים חיוניים (תיאמין, חומצה פולית, ויטמין E, אשלגן, מגנזיום ואבץ). בגלל ערכו התזונתי הוא מאוד מומלץ. יחד עם זאת חיטה נחשבת למקור אלרגני בגלל החלבון שבה הנקרא גלוטן. כך שאם הילד אוכל כבר מוצרי חיטה, ואינו סובל משום בעיה גופנית, אז עדיף להוסיף לו נבט חיטה שיעשיר את מזונו.

12/12/2002 | 17:35 | מאת: דגנית

בכל המןצרים הבריאים כולל נבט חיטה, יש המון זרחן.האם הוא לא מזיק לעצמות?או לאיברים אחרים?תודה.

מנהל פורום נטורופתיה