אספרטם

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

29/11/2002 | 23:00 | מאת: מירית

שלום רב, אני מבקשת לברר, האם הממתיק המלאכותי אספרטם (שנמצא בכל משקאות הדייאט) מסוכן לבריאות. כמו כן, אשמח לדעת האם הוא מסוכן בהריון.

30/11/2002 | 09:15 | מאת: לילך נהרי

מירית שלום ישנה חשיכה גמורה בכול מה שקשור בממתיקים מלאכותיים והאם הם מסוכנים מחקרית. הסיבה לכך שהחברות שמשווקות את התחליפים הללו בעלות כוח השפעה עצום בגלל הכסף שיש להם. כך הרי מתנהל העולם. אין מחקרים חד משמעיים המוכיחים כי אספרטם לא בריא, אך מבחינה נטורופתית אכן מזון מלאכותי זה, אותו הגוף לא מכיר מבחינה טבעית, לא מומלץ, על אחת כמה וכמה להשמר ממנו בזמן הריון! זו דעתי. תחליף טבעי טוב הוא צמח הסטיביה, הנמכר בחנויות טבע כנוזל, ומכיל 0 קלוריות.

מנהלי פורום נטורופתיה