נשירת שיער

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

14/11/2002 | 20:43 | מאת: צביקה

שלום , אני בן 18 ואני חושב שהשיער שלי יחסית נשיר..... לא משהו גדול שמצטבר ועושה כל מיני קרחות אבל הוא נראה לי קצת חלש, זה יכול להיות קשור לתזונה ? לויטמינים או מינרלים? לזה שאני צימחוני? כדאי לי לעשות בדיקות מסויימות?

15/11/2002 | 07:51 | מאת: לילך נהרי

צביקה שיער נשיר בהחלט יכול להצביע על חוסר בויטמינים ומינרלים. מכיוון שתאי השיער הם בין התאים המתחלקים הכי מהר בגופניו, אנו דווקא שם רואים מחסור. זה אבל יכול לנבוע מסיבות אחרות כמו מתח מאוד גדול. רצוי מאוד שתבדוק את רמות ההמוגלובין שלך ואת רמות ה B12 הן בגלל שאתה צמחוני והן בגלל נשירת השיער. תוספים מומלצים: B קומפלקס, מכיל את כול ויטמיני ה B, שים לב שהמינונים הם בסביבות 100. אבץ - מינרל שחוסר בו מתבטא לפעמים בנשירת שיער.

15/11/2002 | 12:27 | מאת: צביקה

בדיקת דם רגילה אני חושב שעשיתי ולא היה בעיה עם ההמוגלובין אולי B12 זה הבעיה אבל איפה אני עושה את הבדיקה הזאת? היא גם תבדוק לי אבץ ?

מנהלי פורום נטורופתיה