כוריאה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

03/11/2002 | 08:35 | מאת: אברהם

הבת שלי בת שמונה וחצי אובחנה כסובלת מ- RF וכוריאה. היא מטופלת באנטיביוטיקה ובטגרטול. אולי הרופא יודע מה הסיבה לתנועות הבלתי רצוניות? למה המוח משדר לילדה לעשות את התנועות האלה? או אולי עדיין אין לרפואה יידע לבעיה הספציפית הזו? (הרופא המטפל לא ידע להסביר את הסיבה והגורם לתהליך) תודה

07/11/2002 | 20:43 | מאת: לילך נהרי

אברהם שלום! לא ידוע למה יש את התופעה הנדירה הזאת, כוריאה, עקב ראומטואיד פיבר. זו תופעה נדירה ולכן נעשו מאט מחקרים על כך, ולא יודעים על זה הרבה. נטורופתיה יכולה להציע תזונה שמתאימה למחלה אוטואימונית, שזו המחלה של בתך. במחלה אוטואימונית הגוף מייצר נוגדנים כנגד חלבוני גוף, כלומר תוקף את עצמו. אני מציעה לך לתת לה תוסף של שמן דגים 2 קפסולות ליום, לאכול תזונה עשירה בדגי ים צפוני - סלמון, סול, הליבוט, מקרל, טונה, בקלה וסרדינים. לאכול תזונה עשירה בירקות, קטניות ופרות ודלה עד כמה שניתן בבשר, מוצרי חלב, ביצים ומוצרי חיטה. במקום חיטה עדיף אורז ומוצריו (פסטה מאורז, איטריות אורז), כוסמת, דוחן, קינואה, תירס ולחם משיפון. בהצלחה!

07/11/2002 | 21:30 | מאת: אברהם.

תודה על תשובתך. אולי ידוע לך כיצד מסבירה הנטורופטיה את העובדה שהגוף כאילו תוקף את עצמו? תודה

מנהלי פורום נטורופתיה