רויטל תודה - שאלה נוספת - המולטי של קאל מול המולטי

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

29/10/2002 | 11:36 | מאת: גדי

נול המולטי של סולגאר 75. לשניהם אין תוספות של עשבים כמו גינסנג וכד' אך עם זאת שניהם די מלאים בויטמינים. לסולגאר 75 יש 75 מ"ג' ויטמיני b וכד'. 75 ש"ח. ל60 כמוסות. למולטי מגה 1 של קאל יש אפילו 125 מ"ג ויטמיני b. כ105 ש"ח במבצע. אם אני בריא בדר"כ ומעל 30 - אז על איזה חברה את ממליצה. קאל קצת חדשים בישראל אבל החברה מאז 1932 וסולגאר מאוד פופולריים יחסית. לקאל יש 18 מ"ג ברזל. תודה.

31/10/2002 | 09:38 | מאת: רויטל ברמן

הי גדי, שניהם טובים, גם קאל וגם סולגאר. אגב, ישנן פורמולות ללא ברזל המתאימות יותר לגברים (אלא אם כן אתה סובל מאנמיה של חוסר ברזל), ברזל כתוסף מותאם יותר לנשים אשר מאבדות דם בווסת כל חודש ופחות לגברים. כל טוב.

01/11/2002 | 18:18 | מאת: מאי (תזונאית ונטורופתית)

כמו שרוויטל אמרה נכון לשתי החברות ויטמינים איכותיים אבל באופן כללי אני הייתי ממליצה לא להשתמש ב"MEGA DOSE" של ויטמינים לאורך תקופה מאוד ממושכת מאחר וכל דבר שאתה מכניס לגוף עובר בתהליך הספיגה וההפרשה דרך הכבד והכליות ולאורך זמן מינונים כאלה של ויטמינים יוצרים עומס על המערכות ועשויים להצטבר בגוף, ואז "במקרה" עושים בדיקה ורואים שפתאום חלק מהערכים של הויטמינים בגוף "קפצו" הרבה מעבר לנורמה. (מנסיון קליני) לכן כן להשתמש במולטי ויטמין איכותי ומרוכז ולאחר תקופה של שלושה חודשים למצוא מולטי ויטמין עדין יותר עם ערכים מתונים יותר של ויטמינים (לקאל יש יותר מגוון) או לעשות הפסקה בשימוש תוך הקפדה על תזונה מגוונת ומאוזנת עד כמה שאפשר.

02/11/2002 | 09:28 | מאת: מאי (תזונאית ונטורופתית)

גדי, ראה גם חוות דעתי לגבי שאלתך על המולטי ויטמין של NATURAL TOUC בעמודים הקודמים.

מנהלי פורום נטורופתיה