קוליטיס

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

26/10/2002 | 17:02 | מאת: ריקי

במה יכולים לעזור בנטורופתיה לחולה קוליטיס? תודה

26/10/2002 | 17:39 | מאת: מאי - תזונאית ונטורופתית

עיקר הטיפול הנטורופתי מתמקד באבחון מקיף וייעוץ לתזונה ותוספי מזון, ובמקרה שלך הדרכה לתזונה נכונה, על מנת למנוע התפרצות של התקף קוליטיס ולשיקום מערכת העיכול חיוני בהחלט. הרפואה הקונוונציונאלית מבורכת, אבל אינה עוסקת בשיקום ובהדרכה לאורח חיים נכון.

27/10/2002 | 05:50 | מאת: רמי מור - הומאופט

שלום ריקי יש אפשרות ממשית לטיפול בקוליטיס כיבית. הדבר נעשה באקסטרקט ( מרוכז מאד ) של צמחי מרפא נוגדי דלקת אשר הניב הקלה לחולים רבים. ראוי לזכור כי קוליטיס הינה מחלה דלקת חריפה אשר מחייבת בלימה של הציטוקינים הדלקתיים הפעילים בה. אשמח למסור פרטים על הטיפול באם תחפצי בפנייה אל האי מייל. בברכה רמ מור

27/10/2002 | 09:03 | מאת: לילך נהרי

ריקי שלום אני מציעה לך לשלב תזונה נוגדת דלקת עם תוספי מזון. תוספי המזון הם: אצידופילוס כמוסה ביום על קיבה ריקה ושמן דגים 3 כמוסות ביום עם הארוחות (לפזר על 3 ארוחות). תזונה: מכיוון שמדובר על דלקת במערכת העיכול לא מומלץ לאכול ירקות חיים מלאי סיבים תזונתיים, לכן מומלץ לאכול הרבה ירקות שורשיים (בטטה, דלורית, גזר, שורש סלרי וכו') הדלים בסיבים אך עשירים בויטמינים ומינרלים. רצוי להפחית מזון מן החי כמו בשר, ביצים, גבינות, חמאה, ולשים דגש יותר על דגי ים צפוני (סול, בקלה, מקרל, סלומון, הליבוט). מומלץ להשתמש בתיבול כמו שום, ציפורן, כרכום, כמון, קינמון. בהצלחה!

29/10/2002 | 09:27 | מאת: אשתו של "בעל" קוליטיס

ללילך לא ברור לי מתשובתך : הירקות השורשיים שהמלצת- הם נוגדי הדלקת? אם לא- בבקשה פרטי אלו מזונות אכן נוגדי דלקת. ועוד שאלה מהותית ביותר - כל המומחים ממליצים על תזונה עתירת סיבים (שהכרחיים לבריאות מערכת העיכול ובכלל). אז מה עושים עם אלו ש"זכו" בקוליטיס?. גם המעי הגס דלקתי וגם אי אפשר לנקותו ולשמור על בריאותו (ואפילו החלקית?) בתודה מראש על כל תשובה והבהרת הנושא.

מנהלי פורום נטורופתיה