כתמים לבנים על הצפורניים

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

24/10/2002 | 21:27 | מאת: קירה

האם הם מראים על חוסר אבץ? גם אצל תינוקות בני שנה?

25/10/2002 | 08:27 | מאת: לילך נהרי

יש סברה הטוענת שכתמים לבנים מראים על חסר בויטמינים ומינרלים, בייחוד של אבץ. לא הייתי מתייחסת לזה בכובד ראש.

25/10/2002 | 10:28 | מאת: רויטל ברמן

הי קירה, "לפי הספר" יכול להעיד על מחסור באבץ או סידן. ע"מ לבדוק אם אכן כך, זכרי כי מחסור באבץ מתאפיין גם ברגישות לזיהומים, ריפוי איטי של פצעים, עייפות יותר מהנורמלי, התבטאות עורית לעיתים, חוסר תאבון... מחסור בסידן גורם ועיכוב הצמיחה אצל תינוקות, עצבנות ורגזנות, שינה לא טובה... מחד גיסא, אין צורך לקפוץ לשום מסקנה מ"ראייה" אחת, מאידך גיסא, ממילא תינוקות צריכים מזון עשיר בסידן ואבץ (בין היתר) כך שאין נזק בלתת אותו. מזון עשיר במיוחד בסידן: אגוזים וגרעינים (במיוחד גרעיני חמניות ואחריהים שומשום מלא - רצוי מעוך לחמאת שומשום לשיפור ספיגתו, גרעיני דלעת וכו'), דוחן, ירקות עליים ירוקים (במיוחד חלמית, פטרוזיליה, חסה), פרות יבשים, סרדינים עם העצמות (משום מה לא נראה לי שהקטנות ישתגעו על זה :-)). מזון עשיר באבץ: שוב אגוזים וזרעים, שומשום, נבט חיטה, דגנים מלאים (במעובדים אין), קטניות וירקות. שבת שלום.

25/10/2002 | 17:24 | מאת: קירה

תודה רבה לכן :-) יש לי חברה שגם לה יש תאומים (בן ובת), בני שנה וחודשיים, והיא שאלה אותי על הכתמים כי פתאום הופיעו אצל הבת שלה. שמחתי להעביר לה את התשובות שלכן. ומהכרות קרובה עם בתה, לא נראה לי שאכן יש שם משהו חמור ..... אבל המלצתי לה להוסיף את המזונות האלה לדיאטה שלהם.

מנהלי פורום נטורופתיה