תזונה של ילדה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

23/10/2002 | 21:38 | מאת: רויטל

בתי בת שנה ושלושה חודשים, היא עדיין יונקת, כאשר היא אוכל תזונה טובה פרט להנקה (בשר, מוצרי חלב, ירקות, פירות) אני כבר שלושה חודשים עושה דיאטה במהלכה הורדתי כ- 11 ק"ג, ואכלתי מוצרי דיאט, האם הממתקים המלאכותיים עוברים בהנקה? האם יש בכך בעיה מבחינת בתי? האם נדרשות בדיקות כלשהן? האם אגב מותר לילד בגיל הזה לאכול מוצרים המכילים ממתיקים מלאכותייים? בתי לא קיבלה ישירות מוצרים כאלו זו הייתה שאלה כללית. האם יש בעיה מבחינת התזונה שלה עקב הדיאטה? יש לציין שבגיל שנה נערכה לה בדיקת דם כללית והתוצאות היו מעולות, לאחר מכן התחלתי בדיאטה. היא מסכימה לאכול מגון יותר גדול של מוצרי מזון בעיקר בחודשיים האחרונים. יש לציין שבמהלך הדיאטה הקפדתי על אכילת מוצרי בשק, חלב, ירקות ופירות כל יום ולקחתי ברזל, מולטי ויטמין לנשים מניקות וB12 1000 מק"ג – כדור מציצה כל יום. במהלך כל שנה ושלושה חודשים המשכתי לקחת B12 על דעת עצמי לאחר שניתן לי בהריון, יש בכך בעיה מבחינת התינוקת? (1 כדור מציצה של 1000 מק"ג ביום)

23/10/2002 | 22:55 | מאת: לילך נהרי

קודם כול - נהדר שאת מניקה עדיין את הילדה שלך ! אין תחליף לחלב אם, ועצם העובדה שאת מניקה חשובה ביותר לבריאות ילדתך. אז ככה - כשאת מניקה חשוב כמובן שתאכלי כמה שיותר אוכל בריא, ותשתי הרבה ( מים!). אני לא מאמינה שהחומרים שיש במוצרים דיאטטים כמו אספרטיים הוכחו כעוברים בחלב אם, אבל אני בהחלט ממליצה לא לגעת במוצרים אלו בזמן שאת מניקה ובכלל להמנע מהם - את וביתך. אני לא ממליצה לקחת תוסף של B12 במידה ואין חוסר. כדאי לעשות בדיקת דם - במידה ויש חוסר לקחת, במידה והכול תקין אפשר להפסיק. כמו כן כדאי לבדוק חסר בברזל, גם תוסף זה מאוד לא רצוי לקחת במידה ואין חוסר.

מנהלי פורום נטורופתיה