אבץ ובחילות...

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

22/10/2002 | 12:32 | מאת: נועם

שלום, לאחרונה התחלתי ליטול אבץ פיקולינט של חברה מוכרת (30mg). עפ"י המלצת הרוקח אני נוטל גלולה אחת בערב, לפני השינה. בשבוע האחרון התחלתי להרגיש בחילה זמן קצר אחרי נטילת הגלולה ופעם אחת אף הקאתי. לא הייתי משוכנע שהסיבה היא הגלולות, לכן אחרי אותו ערב עשיתי "ניסוי", ואכן, רק בלילות שאני נוטל גלולה יש לי בחילה. מאז הפסקתי את השימוש בהן. האם תופעה זו מוכרת? האם יש אנשים רגישים למינרל זה? האם יכול להיות שהגלולה "מקולקלת" (התוקף הוא עד 2004)? או שיש סיבה אחרת?

22/10/2002 | 22:36 | מאת: רויטל ברמן

שלום נועם, מדוע התחלת לקחת אבץ ? לא מומלץ לקחת מינרל זה לאורך זמן משום שהוא גורם לחוסר איזון בינו לבין מינרל אחר אשר מתחרה איתו על הספיגה (נחושת), מה שעלול לגרום לאנמיה או קצב לב לא תקין. בחילות לא אמורות להיות תופעת לוואי של עודף אבץ אך מכל מקום רצוי שתפסיק את לקיחת המינרל ותשמור אותו לזמן מחלה, אז תוכל לקחתו 2-3 ימים ולשפר את חיסונך. ערב טוב.

מנהלי פורום נטורופתיה