מיגרנה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

19/10/2002 | 23:21 | מאת: מיקי

כיצד אפשר לטפל במיגרנות ע"י טיפול טבעי-נטורופתי? בתודה

20/10/2002 | 05:13 | מאת: רמי מור - הומאופט

שלום רב טיפול משלים בצמחי מרפא ( קוקטייל המכיל 3 מיצויים מרוכזים של צמחי מרפא ) מביא להפסקת התקפי מיגרנה לאחר תקופה קצרה יחסית של שימוש. בתחילה ניתן להבחין בירידה בתדירות הופעת המיגרנה ובהמשך מתדלדלים התקפיה עד כדי אי הופעת התקפים. הטיפול מעורר עניין בקרב רופאים אשר כותב שורות אלה הביא לידיעתם את הנושא בעקבות מטופליהם של הרופאים האמורים אשר טופלו בטיפול המשלים ואשר קודם לא הגיבו לסל התרופות המקובל אף לתרופות מן הדור החדש. הטיפול התגלה באקראי ובמקורו הוא נועד כטיפול צמחי משלים למחלה אחרת אשר אינה כרוחה כלל בכאב. אשמח לסייע לך בתופעה המעיקה הזו באם תחפצי בכך ע"י השארת פרטייך באי מייל ואשוב עם פרטים. בברכה רמי מור

21/10/2002 | 14:31 | מאת: אהרוני BIOMAGNETICS

מנסיוני טיפול בעזרת ביומגנטים בשיטת מגנטייזר יש ריפוי מושלם תוך פרק זמן קצר אנשים שהתנסו מודים . המגנטים אינם אלו הנמכרים בשיטת השיווק הרב דרגי הטיפול הוא עצמי פרטים בדוא"ל

21/10/2002 | 21:30 | מאת: לוין אסתר-קינסיולוגית

למיקי טיפול קינסיולוגי יאבחן ויטפל בגורם למיגרנה. הגורם הוא אירוע שהתפרש כטראומתי ויצר דפוס ריגשי מסוים. ברגע שדבר כלשהו בהווה מזכיר את האירוע מן העבר מגיעה המיגרנה. האירוע הוא בדרך כלל מן העבר הרחוק, מן הילדות או אפילו מן הינקות. איבחון וניטרול האירוא ירפא את המיגרנות. ישפר את איכות החיים. עברי טיפול כזה.

22/10/2002 | 09:45 | מאת: רויטל ברמן

שלום מיקי, מיגרנה יכולה לנבוע מסיבות רבות, אשר בסופו של דבר גורמות להיצרות כלי דם במוח הגורמת להרחבת יתר של אותם כלי דם ע"י חומרים שהגוף משחרר כמנגנון הגנה ע"מ שלא תהיה בעיה באספקת הדם למוח. התרחבות היתא היא זו הכואבת. סיבות אפשריות: היצרות כלי הדם יכולה לעיתים לקרות כתוצאה מחוסר איזון הורמונלי, לעיתים מרגישות יתר לשינויי טמפרטורות, לחומרים מסויימים המגיעים מהמזון (אמינים) או לסוגי מזונות מסויימים, לעיתים מהפרעה בקרישיות הדם (קרישיות יתר), מתח כרוני המשפיע על מערכת העצבים, הצטברות של גורמים של מערכת החיסון (בזמן זיהום או אלרגיה), עודף של וומצה ארכידונית (חומצת שומן המגיעה מהמזון מן החי). נטורופת טוב קודם ינסה לאבחן את מקור הבעיה, או "הסיבה המשלהבת", ובהתאם לזאת יתן טיפול. יש לנטורופתיה הצלחה מרובה עם מיגרנה למרות שלעיתים הטיפול אורך זמן. הטיפול עצמו כולל הורדת מזונות מסויימים (שוקולד, גבינה ואלכוהול הם הקלאסיים אך לא היחידים) והחלפתם באלטרנטיבות פחות מגרות למערכת, מתן תוספי מזון כגון שמן נר הלילה/GALA וקוורציטין, טכניקות הרפייה והרגעה (ביו-פידבק למשל ע"מ לקבל יותר שליטה על הכאב), צמחי מרפא מניעתיים ולזמן התקף. הרבה פעמים התחלה מוצלחת של הטיפול הוא תהליך ניקוי לגוף (דטוקסיפיקציה) אשר מביא לשיפור דרמטי במקרים רבים. אני ממליצה בחום על פנייה לנטורופת/ית, שיהיה בהצלחה.

מנהלי פורום נטורופתיה