תינוקת

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

18/10/2002 | 15:15 | מאת: רונה

ביתי בת שנה וחודש. בחודש האחרון הייתה חולה המון: חום עקב זיהום חיידקי (אושפזה כשבוע ימים) נזלת וכו'. כעת החום חלף אולם במהלך השבוע האחרון היא מקיאה ומשלשלת (בימים האחרונים רק משלשלת פעמים ביום). בשל השלשולים וההקאות היא לא מקבלת תחליף חלב - מקיאה אותו, ובקושי אוכלת. למשל: ביום אחד היא אוכלת פרוסת לחם עם מחמאה, חצי כוס פירות וחצי כוס מרק ירקות וזהו... (וגם זה במאמצים רבים). לאחר ששקלנו אותה ראינו כי היא הורידה במהלך החודש האחרון 700 גרם. גובהה 80 - 79 ס"מ ושוקלת 9 ק"ג. חוץ מזה שהיא די רזה, היא מאוד חלשה , קשה לה ללכת וכו'. מה ניתן לעשות בכזה מצב, האם יש מאכלים, משקאות עתירי קלוריות, ויטאמינים מומלצים בנוסף, עלי לציין כי היא נכנסה למעון, לפני חודש וחצי אולם הספיקה לבקר בו רק שבועים תודה רבה

18/10/2002 | 18:57 | מאת: רויטל ברמן

שלום רונה, מה שאת מתארת זה המקרה הקלאסי של כל הילדים אשר נחשפים להרבה חיידקים ווירוסים כשהם נכנסים לגן לראשונה, בשילוב עם העובדה שהם לא יונקים (כל עוד הם יונקים יש להם את ההגנה שיש לאם). יש בהחלט מה לעשות ע"מ לשפר את עמידותה בפני הגורמים המזהמים הנ"ל, תוך מתן אפשרות למערכת החיסון שלה להתמודד לבד עם המזהמים (ללא אנטיביוטיקה) ע"מ ש"תלמד" להבא איך להתגבר עליהם יותר מהר. ראשית יש להמנע להכנסת גורמים מחלישים לגופה. אם הפורמולה שלה היא על בסיס חלב רצוי להחליפה לפורמולה צמחית או דייסה על בסיס אורז או שיבולת שועל (בתוספת מים או חלב אורז - Rice Dream). 1) מתן ויטמין C 100 מ"ג 1-2 ביום ואבץ פיקולינאט 3 מ"ג (אין לקנות במינון זה ולכן עלייך לשבור את הכדור). 2) אצידופילוס לילדים (יש לסולגאר ABC Dophilus - חשוב לשמור במקרר) ½ כפית ליום בפורמולה של הבוקר (בשבועיים ראשונים ניתן לתת את האצידופילוס 3 פעמים ביום במינון זה). 3) ישנו צמח מרפא נהדר לתינוקות (לא רק) לחיזוק מערכת החיסון ללקיחה לאורך תקופה בשם אסטרגלוס. יכול לעזור בתקופה קשה זו של הסתגלות. זה טבעי שלילד חולה אין תאבון. אכילה בזמן מחלה מחלישה את מערכת החיסון ולכן הילד באופן טבעי עוזר לעצמו להילחם במחלה. כמובן שכאשר זה נמשך יותר מידי זמן זה מחליש עוד יותר את הגוף, ולכן המשיכי לנסות לתת לה מזון עשיר בויטמינים ומינרלים כמו פירות וירקות, רצוי בטטה, תפוחים, בננות. ולסיום, אל דאגה, זה יעבור. סמכי על הגוף שלה ותני לה תמיכה ואהבה (כפי שאת נותנת היום כמובן) והכל יסתדר. :-)

מנהלי פורום נטורופתיה