אלרגיה לתכשירים קוסמטיים

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

18/10/2002 | 08:41 | מאת: סנפירית

שלום, בבדיקות אלרגיה נמצא שאני מפתחת אלרגיה לחומרים מסוימים בתכשירים קוסמטיים, כגון שמפו. מצאי שמפו אחד בשוק אינו מכיל את החומרים הנ"ל ולאחר תק' מסוימת הגוף שלי הגיב באלרגיה חזקה, פריחה, גירודים מפושטים, אדמומיות. יש לציין שבמשך חודשים ניסיתי אינספור תכשירים. אני ממש אובדת עצות, אין לי ברירה אני חייבת לנקות את גופי ולחפוף את שיערי. האם יש דרך באמצעות תוספים ותזונה להחליש את תופעות האלרגיה? שאלה נוספת, האם יש קשר בין מצב נפשי לתופעות אלרגיה? תודה מראש.

18/10/2002 | 18:07 | מאת: רויטל ברמן

הי סנפירית, בהחלט יש מה לעשות עם תזונה ע"מ להוריד רגישות ואלרגיה, עיקרי הדבר: 1) להוריד בשר, עוף, ביצים, חלב ומוצריו מהתפריט ולהחליפם בדגי ים צפוני (טונה, סול, סלומון, בקלה, הליבוט, מקרל), בקטניות וטופו (הטופו לא חובה...). 2) לצמצם צריכת חיטה ומוצריה ולהחליפם באורז, שיבולת שועל, שיפון, קינואה, אמרנט וכוסמת (כולם דגנים אך הם פחות אלרגניים, תוכלי למצוא את מה שאינך מכירה בבתי טבע ולהכין כמו אורז בדיוק). 3) לצמצם את צריכת פרות ההדר והכימיקלים בתזונתך (חומרי טעם וריח, חומרים משמרים, מונוסודיום גלוקונט, צבעי מאכל...). 4) תאכלי הרבה בצל אדום המכיל קוורציטין. לגבי מצבך הנפשי, כמובן שיש קשר הדוק בינו לבין מצבך הגופני, מאחר ומתח משפיע על מערכת החיסון וכל שר המערכות בגוף, ומתח כרוני מתיש את הגוף ומרוקן אותו ממאגריו. לבסוף, נסי סבון על בסיס שמנים טבעיים, כמו סבון ירדן, ללא דטרגנטים, בשמים וחומרים משמרים שיש כמעט בכל סבון ושמפו תעשייתי. שבת שלום.

19/10/2002 | 12:51 | מאת: סנפירית

ראשית, תודה רבה על תשובתך. אני אפעל ע"פ ההנחיות שלך. היכן אוכל להשיג את סבון ירדן? והאם ניתן לחפוף איתו את השיער? תודה.

מנהלי פורום נטורופתיה