שפעת

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

15/10/2002 | 13:17 | מאת: טלי

קיימת דיעה שחיסונים נגד שפעת עלולים לגרום למחלות אוטו-אימוניות. מה ידוע על כך? תודה.

15/10/2002 | 20:59 | מאת: רויטל ברמן

שלום טלי, מחלות אוטואימוניות הן מחלות חמקמקיות, משום שדי בדומה למחלות נפש (להבדיל כמובן) צריכה שתהיה איזושהי נטייה גנטית ע"מ לחלות בהן, אך גם גורם משפעל/משלהב, גורם אשר מפעיל את המנגנון של המחלה. מסיבה זו יכול להיות שבין שני אחים לאחד תהיה המלחה ולשני היא לא תפרוץ. הגורם המשלהב יכול להיות מחלה זיהומית כלשהי, מתח, תזונה אלרגנית (למשל צריכת הרבה קמח, חלב, ביצים, פרות הדר ועוד גורמים שונים אשר אנשים מסוימים יכולים להגיב אליהם), חשיפה לתנאים כלשהם וכל דבר אחר בעצם. אולי מסיבה זו אפשר לומר שגם חיסונים, אשר מגרים את מערכת החיסון וגם מכילים לעיתים חומרים כגון כספית, עלולים להיות אותו גורם משלהב נסתר. שוב, ללא נטיה גנטית זה לא יקרה. ערב טוב.

מנהלי פורום נטורופתיה