קוליטיס

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

03/10/2002 | 14:01 | מאת: דנה

שלום רב, אני נערה כבת 21, בריאה בדר"כ. אובחנתי לפני כשבוע כחולת קוליטיס. אילו סוגי מזון מותר לי לצרוך בזמן "התקף", והאם אני יכולה לאכול כרגיל כשהמחלה "רדומה"? בתודה מראש דנה

03/10/2002 | 21:22 | מאת: יואל שניאור - ננטורופת

ישנם מזונות החשודים כגורמי אלרגיה - התקף ואחרים שאין בעיה, עם זאת, יש לערוך בצורה אינדוודואלית את הענין ולהתאים לפי מה שאת אוהבת ורוצה ולא בהכרח לפי כפיה. רק דיאטנית או נטורופת יכול לשבת איתך על התפריט שלך ולשדרג אותו. דוגמא למזונות: תירס, גזר, עגבניות, חצילים והרשימה ארוכה.... רק בריאות!

08/10/2002 | 23:48 | מאת: רויטל ברמן

הי דנה, ראשית כל אני מסכימה עם יואל, ההמלצות הן אינדיבידואליות. לגבי המלצות כלליות, ראי תשובותיי: http://doctors.msn.co.il/forums/read.php?f=113&i=27600&t=27510 http://doctors.msn.co.il/forums/read.php?f=113&i=25752&t=25664 בזמן "התקף" עלייך להמנע ממזון קשה לעיכול, מה שאומר להמנע ממזון עתיר סיבים, בייחוד להמנע מסיבים קשי-תמס (ירקות טריים, סובין, דגנים מלאים) וקצת פחות מסיבים מסיסים (פרות, ירקות כתומים מבושלים, שיבולת שועל גרוסה) - תלוי בחומרת המצב. להמנע מהרבה בשר, חלב ומוצריו, קטניות (כולם קשים לעיכול). את כבר תרגישי כשמשהו שתאכלי יגרום לך להרגשה רעה. בזמן כזה את יכולה לקחת תוספי מזון. תרגישי טוב, רק בריאות.

מנהלי פורום נטורופתיה