פסטה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

01/10/2002 | 17:43 | מאת: רונה

שלום רויטל האם יש מרכיבים בריאים בפסטה או ממה שידוע לי פסטה הוא עוד מוצר שעשוי מקמח לבן המספק קלוריות ריקות לגוף אנא הבהירי לי את הנושא תודה מראש!

05/10/2002 | 21:00 | מאת: רויטל ברמן

הי רונה, פסטה זה מזון לא רע בכלל, למי שאינו סובל מרגישות לגלוטן (צליאק למשל). הוא אמנם נטול סיבים תזונתיים וערכים תזונתיים מרחיקי לכת, אך הערך הגליקמי שלו די נמוך (לא מעלה את רמות הסוכר בדם באופן חד) ועל כן גורם לשובע ותחושה טובה (מעלה סרוטונין במוח) לכמה שעות טובות. יש פסטה מקמח מלא - כמובן עדיפה יותר. + הרוטב יכול להיות מועשר בהרבה ירקות, בצל אדום, עגבניות ורוטב עגבניות, גמבות, פטרוזילה/שמיר/כוסברה/בזיליקום/אורגנו..., טונה/סלמון, קטניות וכו' - מזון עשיר ובריא שיהפוך את הפסטה לאקסטרה בריאה (וטעימה). בתאבון.

מנהלי פורום נטורופתיה