התיעצות

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

28/09/2002 | 15:55 | מאת: ר.ש

לפני כחודשיים התחלתי דיאטה ע"י נתרופאתית דיאטה של ירקות ופירות דבר שהחליש אותי מאוד היא קראה לזה ניקוי הגוף למשך 4 שבועות הורדתי הרבה במשקל אך לא היה בי כוח להמשיך בפגישה הבאה היא הוסיפה מעט אוכל וגם הפרידה בין חלבונים לפחמימות בקיצור אף פעם לא הייתי שבעה . כמו כן נתנה לי הרבה תוספי מזון, כששאלתי בבית המרקחת אם זה לא יכול להזיק הרוקחת לא ידעה בדיוק מה לענות לי והבנתי שהדברים אולי לא לגמרי בטוחים כמובן שהפסקי את הדיאטה לא היה ניתן להמשיך אותה. יש לי מספר תוספי מזון חצאי בקבוקים שמשום שיש לי פחד בלהמשיך לקחתהפסקתי ליטול את הכמוסות. ועקב המחיר הגבוה שהיא גובהה עבור כול פגישה הפסקתי ללכת אליה .ראשית אני שואלת האיםלהמשיך בכמוסות בסך הכול הם עלו לי הרבה כסך והם: metabolift-מינרלים וחומצות אמינו. טבליות סידן סויה וויטמין D ואסידופילוס 40 .האם זה מה שהנתרופאתיה יכולה להציעה דיאטות רעב. תודה ר.ש

29/09/2002 | 04:47 | מאת: רמי מור - הומאופט

שלום רב לשם אכילת ירקות ופירות אין צורך בנטורופט/ ית. כמות הירקות והפירות לכשעצמה מכילה ויטמינים ומינרלים אשר מספקים לגוף את הנדרש מבחינה זו. במידה ותפריטך לא הכיל חלבון דאז היה היכרחי לעשות כן לשם הספקת חומצות אמינו היכרחיות ( אלו המחוייבות הספקה מהמזון ) באופ כללי : דיאטה הינה רמת קלוריות בה הגוף משתמש את מה שהוא צורך. אכילה מופרזת מעל כמות הקלוריות הנצרכת היא זו אשר מומרת לרקמת שומן. אין צורך להפריד פחמימות ושומנים שניהם נדרשים לתפקודי הגוף השונים ושנהים היכרחיים. יש צורך רק להפחיד את כמותהמזון / כמות הקלוריות ולא תזיק לך פעילות גופנית. באשר לתוספי המזון שנותרו בחזקתך , אין להם חשיבות באם תממשי את האמור לעי"ל. ולבסוף, יש בקופות החולים דיאטניות שיוכלו לסייע בידך. בהצלחה. רמי מור

30/09/2002 | 21:03 | מאת: רויטל ברמן

שלום ר.ש, לא כתבת מאיזו סיבה פנית לנטורופתית לטיפול - אם לצורך הרזיה או בעיה רפואית כלשהי. אני חושבת שהדבר הראוי ביותר הוא שתפני שאלות אלה ודילמות ובעיות הנוגעות לטיפול לנטורופתית המטפלת בך, אשר יודעת מהו מצבך הבריאותי ומה ההגיון הטיפולי שעומד מאחורי הניקוי שעשית בעידודה. תבקשי הסברים אם לא ברור לך, תבקשי שינוי אם לא מתאים לך. את המטופלת וללא המידע שתתני לה היא לא תוכל לטפל בך כמו שצריך. אולי הגישה הראשונית של הטיפול לא התאימה לך, אולי בהתחלה את רצית בזה ואח"כ התחרטת, אולי משהו אחר השתנה ואולי המטפלת טעתה בשיפוט לגבי מה יתאים לך כהתחלת טיפול. אינני יודעת מאחר ולא הייתי בטיפול אך זה נראה לי לא הוגן לשפוט טיפול שלם במחי יד, וגם אצל כל רופא קונבנציונלי אם התרופה לא עזרה את תחזרי אליו ותנסי תרופה אחרת. לגבי דיאטת "ההרעבה" - נהוג במקרים מסויימים בנטורופתיה, למשל כשיש מחלות עור או מפרקים כרוניות או כשיש היסטוריה של תרופות כגון סטרואידים, להתחיל בניקוי יותר אגרסיבי ע"מ להכניס את הגוף לסטטוס אחר של פעולה שיאפשר לו להגיב לטיפול תזונתי בהמשך (טיפול שהוא יותר עדין מטבע הדברים מטיפול תרופתי). דיאטת ניקוי זו היא בדר"כ קצרת מועד וע"פ רב לא נועדה לצרכי הורדה במשקל. לאחר תקופת הזמן שנקבעה, כמו במקרה שלך, מתחילים להוסיף מזוונות אחרים לאט לאט ובהדרגה. אין צורך לרעוב כי בד"כ אין הגבלת כמויות. אני מקווה שעניתי לך. אם לא - אנא שאלי שוב.

מנהלי פורום נטורופתיה