הצטננות תינוקת-דחוף

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

25/09/2002 | 11:12 | מאת: גיש

בתי בת 5 חודשים פיתחה מהלילה צרידות+שיעול קל, חוסר שקט היה חום 38, רופאת ילדים לא איבחנה עדיין ואמרה לעקוב שאין סטרידו היא מקבלת טיפול באדים קרים יש טיפול טבעי לכך? הכוונה - ביתי? שמעתי שחליטת אגסים טובה לשיעול זה נכון? אבקש תשובה מהירה אנחנו נוסעים לחו"ל מחר

26/09/2002 | 00:24 | מאת: רויטל ברמן

שלום גיש, ישנם כמה דברים שניתן לעשות, אך בעיקר חשוב לי להרגיע אותך ולחזק את מה שאמר הרופא. לפי מה שאת מדברת מדובר במחלה ויראלית אשר מוטב לתת לה לעבור לבד ללא התערבות. מה שכן ניתן לעשות זה לתמוך בבתך בזמן המחלה ע"י: תוספי מזון: -ויטמין C במינון 50 מ"ג 2 ביום (אפשר בסירופ ויטמין C). -אבץ 1-2 מ"ג פעם פעמיים ביום. תזונה: -אינני יודעת מהי תזונתה (מניקה ?) אך יש להקפיד שלא תאכל סוכר ומתוק בכלל. -להמנע מבננות, חלב, פרות הדר. צמחי מרפא: -יש אפשרות לתת חצי כפית תמצית זנגויל (בטינקטורה עדיף, אם לא גם תבלין יבש) בכוס מים חמים עם לימון ודבש (דבש לשים כשהמים מעט הצטננו, לא כשהמים רותחים). -יש אפשרות לתת חצי כפית תמצית אכיניציאה (טינקטורה) + חצי כפית דבש 3 פעמים ביום. -לשיעול ניתן לעשות חליטה של כף מעלי הצמח בת-קורנית (תימין) המיובשים במים רותחים, להוסיף דבש. *להפריד בין מתן הצמחים לבין נטילת ויטמין C בשעה שעתיים לפחות. שתרגיש טוב הילדה ונסיעה נעימה.

מנהלי פורום נטורופתיה