הורדת חום אצל ילדים

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

22/09/2002 | 22:45 | מאת: גילית

שלום רב, מה עמדת הרפואה האלטרנטיבית בנושא הורדת חום אצל ילדים? להוריד - כן או לא? ואם כן - כיצד?

23/09/2002 | 23:35 | מאת: רויטל ברמן

שלום גלילת, כל עוד החום לא עולה לרמות גבוהות מדי (מעל 38.5-39 מעלות) לא מומלץ להוריד אותו בכוח. ילד שעובר בכוחות עצמו (ללא אנטיביוטיקה ואקמול) מחלה - מתחזק ומתחשל. מערכת החיסון שלנו לומדת דרך תחלואה להגן על הגוף, וכאשר נמנע ממנה להגיב לבד (תוצר של חוסר אמון עצמי שלנו בגופנו, מה שנטבע בנו עם צמיחת הרפואה המערבית ה"קוסמת") אין לימוד ואין חיסון. החום עצמו הוא לא תוצר של החיידקים, אלא של גופנו עצמו, המעלה את חומו באופן מערכתי ע"מ ליצור תנאים בהם תאי מערכת החיסון יפעלו באופן אופטימלי. זהו לא האויב - להיפך. אם החום אכן עולה לדרגות גבוהות אפשר להורידו ע"י אמבטיות פושרות (לא קרות) ורטיות רטובות. לבריאות.

מנהלי פורום נטורופתיה