מאכלים מסוימים ללוקמיה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

22/09/2002 | 18:15 | מאת: ענת

האם ישנם מאכלים מסוימים שעוזרים במצבים של לוקמיות?

לקריאה נוספת והעמקה
23/09/2002 | 23:29 | מאת: רויטל ברמן

שלום ענת, בהחלט. תזונה תומכת, מחזקת. חשוב מאוד להמנע מרעלים מכל הסוגים - חומרי שימור, חומרי טעם וריח, צבעי מאכל, פוספאטים, סוכרזית, שמנים מוקשים - כל הסינטטי שבמזון. מעבר לזה - רצוי לאכל מזון אורגני כמה שניתן ואפשר (מאחר והוא יקר זה לא תמיד משימה פשוטה, ועל כן לפחות חלק מהדברים ניתן לגדל בבית, למשל פטרוזיליה ושאר עשבי התיבול בהם הריסוס מוגבר). מומלץ לאכל תזונה עשירה ומגוונת, התכלול הרבה ירקות (לא בהכרח טריים, תלוי במצבו של האדם) ופרות, דגנים מלאים, קטניות, דגים, בשר (אורגני), אגוזים, זרעים, שומשום, שמן זית, אבוקדו. כל המזון הטבעי שאמא אדמה נותנת, ובאופן מגוון ולא מעובד. ההגיון הוא לאפשר לכבד ולגוף בכלל תנאים אופטימליים למאבק בסרטן. מערכת החיסון האנושית בנויה להיאבק בתאים סרטניים, ואצל אנשים בריאים היא עושה זאת יום-יום ללא שנחשוד בזה. ההנחה היא שבתנאים אופטימליים ועם עזרה (צמחי מרפא, תגבור בצריכת נוגדי חימצון וכיוצ"ב) ותמיכה נפשית (נושא בפני עצמו), יכול הגוף לצאת מהסרטן. כל פקטור חיובי של אורח חיים יכול לעזור: שינה מספקת, עיסוק בתחביב מספק, שתייה מספקת של מים נקיים, פעילות גופנית מתונה סדירה. ישנם צמחי מרפא אנטי סרטניים ועוד שיטות כגון המרצה לימפתית (למשל קפיצה בטרמפולינה או כל ספורט אירובי), במיוחד בלוקמיה. שיהיה המון בריאות ובהצלחה. אשמח לעמוד לרשותך לכל שאלה אחרת שתעלה.

מנהלי פורום נטורופתיה