האם בדיקת ויטמינים(או איך שלא קוראים לזה) מומלצת ?

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

20/09/2002 | 21:01 | מאת: רועי

הרי מצב הויטמינים בגוף משתנה מיום ליום... (אני חושב) האם הבדיקה יכולה להראות על חסר? ועל איזה תוספי מזון כדאי לקחת ואיזה לא? האם הבדיקה בודקת גם חומצות אמיניות למיניהם?

21/09/2002 | 02:19 | מאת: רויטל ברמן

שוב שלום, בדיקת דם לויטמינים מומלצת רק במקרים מסויימים. היא מאוד אפקטיבית לקבלת תמונת מצב ומעקב אחרי אנמיה (בדיקת רמות הברזל החופשי ומאגרי הברזל בגוף, רמות ה - B12 וגם חומצה-פולית לעיתים יותר רחוקות). כאשר הבדיקה מראה על חסר יש להתייחס לזה בהתאם למצבו של הפציינט, לאו דווקא ע"י נטילת תוסף. חסר יכול להיות התרעה למשל על דימום במערכת העיכול שגורם לאבדן דם, על בעיה בכלייה, שלשולים ועוד ועוד ועוד כהנה וכהנה. הטיפול בהתאם. לגבי שאר הויטמינים בדר"כ לא בודקים. אין כל כך טעם במקרים אחרים (אלא אם כן לא הבנתי לאיזה בדיקה התכוונת). בדיקות דם לא מודדות ערכי חומצות אמינו (למיטב ידיעתי) אלא ערכי חלבונים שונים בדם (חלבון מורכב משרשרת של חומצות אמינו רבות כאמור). האם יש כאן שאלה ספציפית יותר איפשהו ?

21/09/2002 | 12:24 | מאת: רועי

ישנם כל מיני תוספי מזון של חומצות אמיניות למיניהם או ויטמינים למיניהם שעוזרים לגוף בכל מיני מצבים שבהם אני רוצה לעזור לעצמי השאלה אם יש לי חסר בויטמינים אלו וחמצות אמיניות אלו או לא? אני רוצה לדעת אם חסר לי משהו? והאם אפשרי לקחת משהו מבלי לגרום עודף בדבר

מנהלי פורום נטורופתיה