ויטמין

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

17/09/2002 | 16:47 | מאת: עמי

אני בן 28 בריא ורציתי לשאול האם מחסור בב-12 יכול להשפיע על הזכרון היכולת הקוגנטיבית ועל החשק המיני אני לא צימחוני אבל בבדיקות אני תמיד על 190 או 200 לכל היותר, מזה 5 שנים

18/09/2002 | 19:38 | מאת: אורנית

שלום עמי כן, מחסור בויטמין B12 עלול לגרום לפגיעה בזיכרון וליכולת הקוגנטיבית. במקרה של מחסור בויטמין זה, מומלץ לקחת ויטמין B12 למציצה תחת הלשון (מומלץ של סולגאר). לפרטים -כדאי לעיין במאמר הבא: http://www.solgar.co.il/library/research2/b12.html חג שמח אורנית

19/09/2002 | 01:06 | מאת: רויטל ברמן

שלום עמי, כפי שאמרה אורנית. קח תוסף לחודש-חודשיים ותראה אם חל שיפור ברמת הויטמין בדם ובסימפטומים שאתה מתאר. יכול להיות שחומציות הקיבה שלך נמוכה ולא מאפשרת קליטה אופטימלית של הויטמין - מציצת תוסף עוקפת בעיה זו. אם לא חל שיפור - גש לנטורופת ליעוץ. שנה טובה והמון בריאות.

19/09/2002 | 09:47 | מאת: עמי

היי רויטל לא הבנתי מתשובתך האם בין הערכים 190 -215 זה נחשב נמוך והאם זה יכול לפגום בחשק המיני,כמו כן מה הרמה הנורמלית שצריך להיות בגוף b12 בגיל 28 אודה לך על תשובתך

מנהלי פורום נטורופתיה