תזונה בגיל 9 חודשים

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

17/09/2002 | 13:02 | מאת: טלי

שלום , 1. רציתי לדעת מאיזה גיל ניתן להוסיף את המוצרים הנ"ל: לחם אורז - לבן או חום ? ביצה גבינות למינהן חלב ניגר 2. בני ניכנס בעוד שבוע למסגרת של גן ושם נותנים להם לאכול בארוחת הבוקר פרוסה עם שוקולד ולעיתים בצהריים פסטה . מה ניתן לעשות בנידון אינני רוצה שבני יהייה יוצא דופן מצד אחד אך מצד שני ממרח שוקולד לארוחת בוקר? מה עושים , בכל הגנים הסיפור די דומה .... אשמח לקבל טיפים להתמודדות טלי

19/09/2002 | 01:36 | מאת: רויטל ברמן

הי טלי, ראי תשובתי לגבי תזונה המומלצת לתינוק לאחר ההנקה (לא גבינות ולא חלב ניגר נמצאים ברשימת המומלצים לתינוק. גם למבוגר הם לא בדיוק מומלצים): http://doctors.msn.co.il/forums/read.php?f=113&i=22725&t=22704 לגבי הגן. את יכולה לבקש מהגננת לתת לבנך את המזון שאת מביאה לו. אמנם הוא יהיה שונה אך יאכל מזון בריא היחזק אותו ולא יחליש אותו (פרוסה עם שוקולד בגיל 9 חודשים ??!!). זה דורש השקעה שלך בהבאת מזון לגן ונכונות מינימלית מצד הגננת (בדר"כ יש היענות, מנסיון שלי). זה יכול להתבטא בקניית תחליף חלב (חלב אורז/חלב שקדים/חלב שיבולת שועל - רצוי לא להתחיל עוד עם חלב סויה בגיל זה) ודייסת אורז או שיבולת שועל כארוחת בוקר למשל. בנוסף, אמרי לגננת מה לתת לו מהאוכל שכן יש (אם יש אורז, ירקות, מרק, אפונים וכו' - שיתנו לו) ומה לא לתת - לפי המזונות שפרטתי לעיל. אחרי הכל זה בנך וזכותך ! שיהיה בהצלחה. אם יש לך שאלות ספציפיות יותר את מוזמנת להמשיך לשאול.

19/09/2002 | 13:48 | מאת: טלי

מנהלי פורום נטורופתיה