האם זה נכון שתוספי ויטמינים (מולטי ויטמין)

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

10/09/2002 | 15:58 | מאת: אייל

האם זה נכון שהם מיועדים גם לאנשים בריאים שבבדיקת דם לא נמצא שום חסר מיוחד.. כי הרי הבדיקה היא לא הכללה לכל האנשים ויכול להיות שאדם אחד צריך יותר ממה שהבדיקה מראה . והאם זה נכון שבמידה ויש עודף בויטמין מסויים עקב לקיחת המולטי ויטמין הגוף פשוט פולט אותו החוצה בלי נזק מסויים? ועוד שאלה: מה המומחים חושבים על מוצר של חברת twinlab - גאבא פלוס (gaba plus)?

10/09/2002 | 17:57 | מאת: רויטל ברמן

שלום אייל, לעניות דעתי לא כל אחד צריך מולטי ויטמין סתם כך, אלא אם כבר ליטול תוסף אז במקרים מסוימים עם הגיון טיפולי. יש החולקים עליי. ישנם ויטמינים מסיסים בשומן (ויטמינים A,D,E,K) אשר אינם נפלטים בשתן כשיש עודף ויכולים להצטבר, כמו כן ישנם מינרלים שמצטברים (למרות שהסיכוי שזה יקרה עם נטילת מולטי ויטמין היא קטנה בגלל המינונים הנמוכים של כל ויטמין בכדור). חברת TwinLab היא חברה טובה באופן כללי, וכנ"ל המוצר הנ"ל. השאלה היחידה היא האם זה מה שאתה צריך ולמה ? אולי ישנן דרכי טיפול אחרות ועדיפות למצבך (חוסר שינה ?) לפני התוסף, אבל זה לא מה ששאלת. שנה טובה.

מנהלי פורום נטורופתיה