פיסורה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

09/09/2002 | 08:53 | מאת: טל

שלום רב, ראיתי שפסחת על שאלתי ואני שואלת שוב מה ההבדל בין רקטוצורין (משחה לפיסורה/טחורים המכווצת את הנימים ובין ההממליס?

10/09/2002 | 09:37 | מאת: רויטל ברמן

הי טל, מצטערת על הפסיחה. כעיקרון לטיפול מקומי בפיסורה ע"מ לזרז את החלמת הפצע ניתן להשתמש בקרם עם שמן אתרי מור, קומפרי, חותם הזהב, קרם קלנדולה, שמן עץ התה. לסגירת הפצע קרם הממליס (אפשר להשתמש בנוסף לקרם עם החומרים המצ"ל בשעות אחרות). מבחינת טיפול פנימי למניעת הישנות של פיסורות, צריך לראות מהי סיבת הופעתן ולטפל בה. אולי עצירות כרונית: ראי תשובותיי איך לטפל בזה: http://doctors.msn.co.il/forums/read.php?f=113&i=33441&t=33356 http://doctors.msn.co.il/forums/read.php?f=113&i=30544&t=30447 אם ישנה סיבה אחרת רשמי לי אותה משום מטיפול מקומי איננו מספיק. בכל מקרה, בראייה הוליסטית (ראייה שלמה של מצב בריאותך) פיסורות יכולות להגרם בגלל "חולשה" של הכבד ושל מערכת כלי הדם, מה שדורש טיפול פנימי לניקוז והמרצת הכבד ולתמיכה בכלי דם. אבחנה כזו צריכה להעשות כמובן במסגרת טיפולית יותר נרחבת כגון פגישה עם נטורופת או רופא סיני. החלמה מהירה ושנה טובה.

מנהלי פורום נטורופתיה