gamma aminobutyric acid

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

25/08/2002 | 15:33 | מאת: יעל

שלום, רציתי לדעת אם לקיחת GABA להרגעה עלולה להזיק ואם כן, איך? לדוגמא, האם נטילת חומר זה ממקור חיצוני עלולה לפגום ביכולת של המוח לייצרו או להביא לחוסר איזון עם חומצות אמינו אחרות? האם עודף של גאבא מזיק באותה מידה שתוספת של חומצה גלוטאמית מזיקה למוח (גורמת להרס תאים)? תודה.

27/08/2002 | 10:37 | מאת: רויטל ברמן

שלום יעל, למיטב ידיעתי אין תופעות לוואי והתמכרות, א-ב-ל, ניתן להגיע לתוצאות יפות עם צמחי מרפא כגון ולריאן, אשר פעולתם יותר הוליסטית (שלמה). יש הרבה מה לעשות עם בעיות שינה לפני (או במקביל) לנטילת חומרים, משיטות מעשיות, תזונה לפני השינה, המנעות מחומרים ממריצים בתזונה, פעילות גופנית וכאמור צמחי מרפא מאוד טובים. אני ממליצה לך לנסות טיפול נטורופתי שלם. יום נעים.

מנהלי פורום נטורופתיה