תפוח אדמה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

22/08/2002 | 10:23 | מאת: אדי

אזה נזק יכול לגרום המרכיבים של תפוח אדמה על כל צורותיו כגון: פירה,אפוי,ציפס?

22/08/2002 | 22:01 | מאת: רויטל ברמן

נזק ? טוב בתור התחלה כשהוא מטוגן השמן המטוגן מזיק כי הוא רווי ומחומם. בפירה יש בדר"כ הרבה חמאה - כנ"ל. חוץ מזה הוא די שפיר למעט 2 דברים: 1) הערך הגליקמי שלו גבוה = כשאוכלים אותו הוא מעלה את רמת סוכר בדם מהר, ולכן אינו מותר לחולי סוכרת ואינו מומלץ למי שמנסה להרזות (למרות שמאינו מכיל כמעט שומן, האינדקס הגליקמי מאוד משנה להשמנה). 2) הוא ממשפחת הירקות ה"סולניים" אשר יכולים להיות בעייתיים לסובלים מבעיות פרקים או אלרגיות למזון, אך במשפחה זו הוא הכי פחות מזיק (לעומת בני דודיו החציל, פלפל ועגבנייה). זהו. בתאבון.

מנהלי פורום נטורופתיה