האם אנחנו בכיוון הנכון???

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

03/08/2002 | 14:46 | מאת: תגר

שלום, שתי שאלות: בני בן 10 חודשים. מניקה פעמיים ביממה, אוכל מוצקים (ירקות-בטטה, דלורית, גזר, תפוח-אדמה) קישוא - לא אוהב. פירות - תפוח, בננה, מעט מלון, מעט נקטרינה. אגס - לא אוהב. התחלנו לפני כשבוע - מרק ירקות עם מעט עוף טחון (פחות מפולקה). התחלתי לתת לו גם עוגיות של גרבר. ניסיתי מעט אורז מבושל, אבל אני פוחדת (חלילה חנק). בבוקר ובערב אוכל דייסת שיבולת שועל או דייסת אורז מהולה במעט תפוחים בשלים ומי התפוחי הבשלים שאני מכינה. (רציתי להוסיף לדייסה חלב אם - אבל אין לי מספיק). התחלתי לתת לו מעט איטריות דקות. אבוקדו-לא כל כך אהב. עד כאן, מה דעתכן על התזונה שהוא ניזון ממנה בגיל זה. האם זה בסדר?? מה להוסיף???, ממה להימנע??? והפירות - לתת תפוח/אגס מבושלים??, שאלה שנייה- אנחנו מתכוונים לצאת לחופשה קצרה בת שבוע. האם לקנות מוצרים מוכנים של גרבר?? (רסק תפוחים, בננה +תפוחים, גזר ועוד). האם יש לכן הצעה למזון במהלך הטיול\חופשה?? תודה רבה רבה... תגר

05/08/2002 | 18:41 | מאת: רויטל ברמן

הי תגר, לגבי התזונה ראי: http://doctors.msn.co.il/forums/read.php?f=113&i=34317&t=34187 לכל מה שאמרתי והצעתי בנידון עד כה. בגדול את בהחלט בכיוון. אני הייתי מחכה עם העוף, אבקת המרק (לא מומלצת בכל מקרה בגלל המונוסודיום גלוקונט), הגלוטן (אטריות, עוגיות) וגם עם הנקטרינה (מחכה כמה שיותר). עוד רעיונות מפורטים לעיל. לגבי החופשה זה תלוי ביעד הטיול והאופציות לבישול שם. אם יש איפה לקנות/לבשל ירקות מהסוג שבנך אוהב זה כמובן עדיף. פרות בד"כ יש איפה לקנות (אלא אם כן אתם נוסעים לאפריקה או משהו - נראה לי שלא) אז לא צריך מוכן. יש אופצייה אם אין איפה לטחון את האוכל (אם אתם טיפוסים פתוחים) - תלעסי אותו את (או האבא כמובן) ותני לבנך - אם אינך חולה זה לא מעביר מחלות ונהוג בחברות יותר "פרימיטיביות". אפשר לקנות דייסות לתינוקות ולהוסיף למים/חלב-שיבולת-שועל/חלב-אורז (אם יש לך שם מקרר), אפשר להשתמש בטחינה/שקדייה/אבוקדו עם החלבים המפורטים ואולי טיפ-טיפה המתקה להכנת בקבוק (אולי ככה הוא דווקא יאהב אבוקדו). שיהיה בכיף.

מנהלי פורום נטורופתיה