מערכת החיסון

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

26/07/2002 | 16:05 | מאת: זינק

שלום, הייתי מעוניין לדעת אם קיימים מוצרים שתפקידים הוא להאיץ את מערכת החיסון. תודה

28/07/2002 | 12:30 | מאת: רויטל ברמן

הי זינק (אפשר לקרוא לך אבץ ?), חיזוק מערכת החיסון הינו תחום עצום ונרחב בנטורופתיה. ישנם כמה מרכיבים עיקריים בתהליך חיזוק מערכת החיסון: - אכילה נכונה ומאוזנת הכוללת פחות מזון מתועש ומעובד, שומן רווי, סוכרים פשוטים (סוכר ואינסולין ממש מדכאים את מערכת החיסון וזה הוצג במחקרים אשר ראו ירידה בערכי פקטורים חיסוניים בדם לאחר ארוחה פחממתית) ומזון מהחי, ויותר מזון מהצומח העשיר בסיבים תזונתיים ומרכיבי מזון הכרחיים כגון - ירקות ופירות, דגנים מלאים, קטניות וכדומה. למערכת חיסון תקינה חשוב לוודא שאנו מקבלים כמות מספקת של ויטמינים ומינראלים חיוניים בתזונה. - מתח, לחץ ודיכאון מורידים את תפקוד מערכת החיסון לעומת רגיעה, שמחה, מגע, אהבה ותמיכה המחזקים אותה. נושאים אלו אינם פחות חשובים !!! ניתן לעבוד עליהם ולשפרם !! - שינה מספקת (בדרך כלל 7 שעות ויותר), פעילות גופנית, שמירה על משקל גוף תקין והפסקת עישון חשובים אף הם. -ישנם צמחי מרפא מתאימים כגון אסטרגלוס, אך כדאי להשתמש בהם לאחר המלצה נקודתית מפי בבעל מקצוע (נטורופת או מטפל אחר בצמחי מרפא) כדי לקחת את הצמח הנכון (יש רבים) ובמינון הנכון - אם בכלל. - תוספי מזון עיקריים: ויטמין C, אבץ. -מה לא לקחת: אכיניציאה ופרופוליס !!!!! צמחים אלה מתאימים לטיפול בניהום/דלקת אקוטיים בלבד ולא למניעה. אם יש דלקת אפשר לקחת טינקטורה של אכיניציאה במקום אנטיביוטיקה במינון של 30 טיפול 3-4 פעמים ביום (לחיסול הדלקת) או 20 טיפות כל 3 שעות (לאדם חסון יותר, ע"מ לסייע למערכת החיסון שלו להלחם בזיהום). כל טוב ובריאות שלמה.

מנהלי פורום נטורופתיה