שומנים בדם-טריגל' וכולסטרול

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

23/07/2002 | 16:02 | מאת: מקס

שלום רב לכן ! לאחרונה נתגלתה אצלי נסיגה קלה בתפקודי הכליות ולמרות שהערכים הנ"ל אצלי הם בטווח הנורמה , ציווה עלי הרופא ליטול כדורים . אני מעדיף משהו טבעי ויעיל כמובן. { למשל-כולסטרול צריך מתחת ל 100 מ"ג } אגב, אם יש משהו משולב להורדת/יצוב ל"ד עוד יותר טוב . בתודה ובברכה לכן ניסים

31/07/2002 | 19:49 | מאת: רויטל ברמן

שלום מקס וסליחה על העיכוב בתשובה, לא ממש הבנתי את שאלתך. בד"כ אין עלייה בכולסטרול כתוצאה מבעייה כלייתית, אבל אם אצלך זו בעייה (כנראה שהערכים היו גבוהים גם לפני כן), אז הטיפול פשוט וקל: 1. הורדת סוכרים מהתזונה, חוץ מפירות ממשפחת הורדניים (תפוח, אגס, משמש, שזיף, אפרסק, אפרשזיף...). החלפתם בפחמימות מורכבות עם הרבה סיבים תזונתיים. 2. הורדת שומן רווי ומוקשה מתזונתך והחלפתו בשומנים לא רויים: דגים במקום בשר ועוף, יוגורט רזה במקום מוצרי חלב, שמן זית במקום חמאה ומרגרינה וכו'. בריאות שלמה.

מנהלי פורום נטורופתיה