תחליף טבעי להורמונים לנשים

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

18/07/2002 | 22:35 | מאת: אורליאן

בשל הסערה שקמה לאחרונה בעניין ההורמונים לגיל המעבר, רציתי לדעת מהם ההורמונים הטבעיים המומלצים? אני בת 61 שנה.

19/07/2002 | 16:11 | מאת: שולי

יש מה שנקרא "פיטואסטרוגנים" בסויה ומוצריה. כוס חלב סויה בשילוב מזון מלא ומרבית תופעות גיל המעבר יופחתו עד כדי היעלמות מוחלטת.

19/07/2002 | 19:50 | מאת: צביקה

במידה ונמצא שצריך טיפול הורמונלי לאשה בגיל המעבר, רצוי טיפול שמרני שנבדק על אלפי נשים עם תופעות לואי (מעטות) ידועת ובדוקות, מאשר טיפולים טבעיים שלא נבדקו באופן מסודר ונותנים רושם בטוח בשל היותם טבעיים. שכחנו כמה רעלים מסוכנים יש בטבע?

19/07/2002 | 22:14 | מאת: רויטל ברמן

שלום אורליאן, עצם שימושך במושג "הורמונים טבעיים" בשאלתך סותר את תפיסת הרפואה הטבעית ל"טיפול" בתופעות גיל המעבר. למרות שברור לי למה התכוונת, זה פשוט ממחיש את תפיסתה של החברה לגבי גיל המעבר כאל מחלה של מחסור בהורמונים בה צריך לרפא ע"י מתן הורמונים, וסילחי לי אם אנצל את הבמה לומר כמה מילים בנושא (ואז כמובן שאענה לך). גיל המעבר הוא טבעי כמו לידה, גדילה, קבלת המחזור, הריון וגם זיקנה ומוות. הוא חלק ממעגל החיים וכך יש להתייחס אליו. בגיל המעבר האישה משנה את תפקידה האישי והחברתי והופכת לבעלת הנסיון, בעלת החכמה, הסבתא. אפשר לקחת הורמונים, כמובן. זה לגיטימי. אבל הגישה האלטרנטיבית היא תמיכה בלבד, ע"י תזונה (מאכלים עשירים בפיטואסטרוגנים יכולים למתן את הסימפטומים באופן משמעותי), פעילות גופנית (נמצא כמקטינה משמעותית את תדירות גלי החום ואת הסיכוי לחלק מהמחלות השכיחות בגיל זה כאוסטאופורוזיס, מחלות לב וכלי דם וסרטן) ועבודה פנימית. ישנם צמחים ותוספים שיכולים לתמוך לסימפטומים ספציפיים אבל כל הסימפטומים באופן נורמלי נעלמים מעצמם (אם יש סימפטומים מלכתחילה) כשהגוף מסתגל לשינויי ההורמונלי. לגבי טיפול רלוונטי: 1) תזונה עשירה בפיטואסטרוגנים כאמור: סויה (פולי סויה, חלב סויה, טופו, פתיתי שפע, רוטב סויה - זהירות מהמלח וכו'), שורשים (שורש פטרוזיליה וסלרי למשל) וכו'. אפשר לתגבר בתוסף מזון אבל לא במקום תזונה. 2) מיעוט בצריכת שומן ובשר בתזונה. 3) צריכה מרובה של קטניות ואורז מלא המכילים חומצה פרולית (Ferulic acid) המקלה על גלי חום ומורידה רמות כולסטרול. 4) תוספי מזון: 400 IU ויטמין E, 900 מ"ג הספרידין (ממשפחת הפלבנואידים) וויטמין C. מקווה שעניתי לשאלתך. אם לא תחדדי אותה. כל טוב.

21/07/2002 | 19:33 | מאת: דליה ודוד הבריאת הטבעית

הוא התזונה הנכונה שיש לבנות אותה לכול אדם ואדם על פי תוכנית טיפולית אישית

מנהלי פורום נטורופתיה