לרויטל - תוספת לשאלה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

11/06/2002 | 23:25 | מאת: דליה

אני נוטלת קלונקס בקביעות (למניעת תופעות חרדה ודכאון) ומטופלת ע"י פסיכיאטר. התופעה של חזה פיברוציסטי החלה אצלי לפני מספר שנים, במקביל להתפתחות תופעות של דכאון והתקפי חרדה קשים. שמתי לב שהתקפי דכאון או חרדה המתרחשים, תלויים פעמים רבות אם אני לפני מחזור או אחרי. ולכן, חשבתי שאולי גם לתופעות אלה יש קשר למצב הורמונלי לא מאוזן. האם יתכן שיש קשר בין התופעות, או שיש אותם גורמים להתפתחותם? לדעת הפסיכיאטר אין קשר בין התופעות (הוא יותר קושר את התופעות למשתנים גנטיים), אבל לפי הרגשתי האישית שלי כמו שאני מכירה את עצמי ואת גופי - אני פשוט מרגישה שיש משהו משותף, שלא יפתר על ידי לקיחת סרוקסט נגד דכאון אלא דוקא על ידי משהו בסיסי יותר באורח חיי, כדוגמת שינוי בהרגלי תזונה וכדומה. אני יודעת שאין לי ידע מקצועי, ובכל זאת, אני מרגישה שאני "צודקת", רק שאיני יודעת מה הטיפול המתאים? האם מה שכתבתי נשמע מופרך או שיתכן קשר? האם ניתן לעשות איזה שהן בדיקות הורמונליות? אשמח לקבל עצתך ותודה מראש!

14/06/2002 | 16:18 | מאת: רויטל ברמן

דליה שלום, ראשית כל מה שכתבת לא נשמע כלל מופרך, להפך. הרפואה המשלימה, להבדיל מהקונבנציונלית, מאמינה שהשלם גדול מסכום חלקיו. הראייה שלנו את האדם היא הוליסטית (או מנסה להיות), כאשר כל הסימפטומים במערכות השונות מתחברים יחדיו, לצד דברים אשר להם אין בדר"כ שום התייחסות ברפואה הקונבנציונלית, דברים כגון מצב נפשי, רמה אנרגטית, טמפרטורה פנימית, יציאות וכן - גם האינטואיציה של הפציינט לגבי עצמו היא חשובה מאוד ונלקחת בכל הרצינות מתוך הנחת יסוד שכל אדם מכיר את עצמו טוב יותר מכל מטפל שראה אותו 5 דקות או אפילו שעתיים. לגבי טיפול, אני בהחלט ממליצה לך לגשת לטיפול שלם. את יכולה לגשת דרך קופת-החולים (תלוי בקופה, אם את בכללית יש נטורופתיה למשל) או למשל למישהו ששמעת עליו, לפי פרסומים באתרים ומגזינים של רפואה משלימה וכו'. אם את מעוניינת להגיע אליי תוכלי ליצור איתי קשר דרך האי-מייל שלי בלחיצה על שמי בפורום. מכל מקום שיהיה בהצלחה והמון בריאות.

מנהלי פורום נטורופתיה