ST.JONS WORT

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

06/06/2002 | 11:45 | מאת: לילי

לפני מספר שבועות הייתה בטלוויזיה תוכנית על נושא דיכאון. דובר שם עך תרופה שמופקת מצמח ST.JONS WORT. מה ידוע לך אליה? יש לי קפסולות , אבל אני לא יודעת איך ומתי לקית אותם? האם יש תופעות לווי או אזהרות ? תודה מראש, לילי

06/06/2002 | 19:34 | מאת: דליה ודוד הבריאת הטבעית

פרי אנונת הבר במחקרים מראים שהוא אזר לדיכאון בצורה יעילה וטובה ללא כול תופעות לוואי בריאות טבעית

09/06/2002 | 12:38 | מאת: לילי

לא הבנתי, האם אנונת הבר זה SANT JOHN'S WORT או שאת מדברת על צמח אחר. לי יש ST.J.W . אני לא יודעת מה מינון המומלץ ומתי צריך לקחת ?

09/06/2002 | 23:26 | מאת: רויטל ברמן

לילי שלום, אני לא ממליצה לאף אדם לקחת תרופות או צמחי מרפא על דעת עצמו. גם תוספי מזון כנ"ל - אך זה כבר פחות מסוכן. אם את סובלת מדיכאון צריך להבין את מקור הבעיה ולטפל בה. לעיתים חוסר איזון הורמונלי הוא הגורם, לעיתים בעיה אחרת ברת-טיפול, לעיתים רק אוזן קשבת יכולה להקל ולעיתים תרופות של ממש. נמסי לגשת לטיפול, יש היום הרבה אופציות - מ"פורום", דרך נטורופת או הילר וכל השאר, מה שנראה לך, אבל המחשבה שהכמוסות לבדן הן פתרון קסם הוא שגוי, משום שגם כשלוקחים תרופות או צמחים (בהוראה ופיקוח מקצועי) זה בעיקר ע"מ לתת דחיפה לאדם להתחיל לטפל בבעיה המקורית - התרופות/צמחים הם בד"כ (אלא אם הבעיה אורגנית ותו-לא) לא הפתרון לטווח הרחוק. באיחולי בריאות שלמה.

10/06/2002 | 20:16 | מאת: לילי

מדובר באמא שלי, שמטופלת כבר בתרופות נגד דיכאון. חלקם היה צריך להפסיק בגלל בעית נשימה - אי ספיקת הלב. ראיתי כתבה בטלויזיה על צמח זה, והבנתי שאין לו תופעות לוואי . האם ידועה לך משהו מסויים על צמח זה? האם מישהו בפורום מכיר/ התנסה בתרופה זו??

מנהלי פורום נטורופתיה