שמן פשתן

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

06/06/2002 | 10:01 | מאת: מעיין

שלום, רכשתי כמוסות של השמן הנ"ל של סולגאר. הנחו אותי לטעום את השמן על מנת לדעת שהוא לא מחומצן. הסימן העיד על כך שהשמן פגום ומחומצן הוא טעם מר של השמן וכך אכן קרה השמן היה מר! אגב ניסיתי גם כמוסות של חברה אחרת. האם להשתמש בכמוסות שקניתי או להחזיר? איזה נזק נגרם משימוש בכמוסות של שמן מחומצן? תודה!

06/06/2002 | 19:45 | מאת: מעיין

האם ניתן למרוח את זה על עור הפנים ללא חשש? תודה!

06/06/2002 | 19:54 | מאת: דליה ודוד הבריאת הטבעית

יש לצרוך אך ורק זרעי פישתן בלבד

06/06/2002 | 22:02 | מאת: מעיין

סליחה התכוונתי לשמן זרעי פשתן

07/06/2002 | 10:32 | מאת: רויטל ברמן

שלום מעיין, שמן פשתה(/פשתן) המופק מזרעי הפשתה(/פשתן) מכיל אומגה-3, אשר יש לו תכונות נהדרות אך הוא אכן נוטה להתחמצן מהר. הפתרון, כפי שאמרו דליה ודוד, הוא לצרוך אך ורק זרעי פשתן שלמים, טחונים טרי לפני השימוש במטחנת תבלינים (או טחונים בחנות, מול עינייך, ועוברים ישר להקפאה). אגב, גם שמן זית (מכתית מעולה בלבד) כדאי לקנות באריזה כהה ולשים במקום מוצן וקריר, משום שגם הוא מתחמצן ע"י אור וחום - פחות מהר מאומגה-3 אבל בכ"ז. יום טוב.

מנהלי פורום נטורופתיה