חזה פיברוציסטי

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

06/06/2002 | 01:02 | מאת: דליה

בת 42 עם נטיה לציסטות וחזה פיברוציסטי. נאמר לי שניתן להשפיע על כך בתזונה מתאימה. שקפאין, למשל, מגביר את הנטיה לכך. האם תוכלו לפרט מזונות מסויימים מהם רצוי להימנע (נדמה לי שזה קשור למזונות שמגבירים יצור אסטרוגן בגוף) תודה.

09/06/2002 | 23:57 | מאת: רויטל ברמן

דליה שלום, בהחלט צדקת, תזונה משפיעה באופן דרמטי על סימפטומי המחלה: 1) מזונות המגבירים אסטרוגן: יש להמנע מגלולות המכילות הורמונים (גלולות נגד הריון, להגברת ביוץ או HRT) וממזונות המכילים הורמונים - בשר, חלב ומוצריו וביצים אשר לא-אורגניות. 2) מזונות המכילים מתילקסנתינים: המנעות - אם ניתן מוחלטת - מקפה, תה, קולה, שוקולד, ומוצרים/תרופות המכילים קפאין. 3) החלפת כל השמן/שומן לשמנים צמחיים מכבישה קרה, רצוי שמן זית וקנולה. בלי חמאה, מרגרינה ושמנים מוקשים ורוויים. 4) אכילת דגי ים צפוני, סויה ומוצריה (טופו, פולי סויה שלמים, חלב סויה וכו') וזרעי פשתן, במקום הבשר/חלב/גבינות/ביצים. 5) צריכת הרבה סיבים תזונתיים ומזונות מלאים. אפשר לעשות עוד הרבה, אך כאן זה כבר טיפול בפני עצמו, מטיפול בכבד, בתירואיד, במערכת העיכול וכו' ועד למתן צמחים ותוספים רלוונטיים. כל טוב ולבריאות.

מנהלי פורום נטורופתיה