בעיית עור

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

28/05/2002 | 12:43 | מאת: גלית

בני בן 8 ומאזגיל הינקות סובל מבעיות עור שונות:יובש, קילוף עור בקרקפת, כתמים לבנים בפנים ובגוף, ולאחרונה חלק מהכתמים הלבנים מעט מחוספסים. שאלה: האם התופעה מצביעה על אכילה שאינה מתאימה או על בעיה כלשהי המצריכה שינוי תזונתי?

28/05/2002 | 14:44 | מאת: רמי מור - הומאופט

שלום ענת בנך מחוייב לעבור איבחון אצל רופא עור בטרם ניגשים לבחון אפשרות טיפולית במסגרת רפואה משלימה. תתכן אחנה מבדלת לנוכח מגוון הסימפטומים שהעלת, פטרת עור ,אקזמה,דרמטיטיס וכד'. בברכה רמי מור

28/05/2002 | 18:35 | מאת: גלית

היינו מספר פעמים אצל רופאי עור וההמלצה הייתה להמרח בקרמים עם לחות ולהתרחץ בסבון עם לחות, ושמן אמבטיה. רופאי עור טוענים שיש לילד עור בעייתי. אני יודעת שהרפואה המשלימה אינה מקבלת אבחון כגון זה, ומחפשת את המקור לבעיה ולא פתרון לסימפטום.

28/05/2002 | 21:21 | מאת: רמי מור - הומאופט

שלום רב אני סבור כי על מנת להפיק תועלת מפנייתך אל הרפואה המשלימה ואל הפורום בפרט לא יהא מנוס אלא לראות את הילד. תוכלי להשאיר פרטייך באי מייל באם תחפצי בכך. בברכה רמי מור

28/05/2002 | 23:25 | מאת: מישל

היי גלית, הייתי מציעה לך מס' דברים 1. לא למהר לנסות כל מיני דברים ש"מטפלים" מציעים קיימים הרבה שרלטנים. 2. מומלץ לדבר עם נטורופתית על התאמה תזונתית ותוספים. 3. אני סבלתי מבעיות עור דומות ורק לאחר שנים נודע לי שאני סובלת מאלרגיה לתמרוקים כך שרצוי לבצע בדיקות אלרגיה. 4. אולי מדובר בסבוריאה? לאילו כתמים לבנים את מתכוונת? קשקשת? או איבוד פיגמנט של העור עצמו? מישל

29/05/2002 | 21:36 | מאת: גלית

תודה על התגובה. לילד כתמים לבנים על העור ללא קשקשת, אבל לאחרונה הופיע כתם אחד לא ממש חלק.

03/06/2002 | 00:43 | מאת: רויטל ברמן

גלית שלום, בהחלט תתכן אלרגיה למזון או אי סבילות למזון. אם זו הבעיה, תוך 1-4 חודשים של שינוי תזונתי (דיאטת אלימינציה) תתחילו לראות שיפור משמעותי. יש צורך כמובן לראות את הילד ולעשות תשאול מלא. תוכלי אם את מעוניינת לצור איתי קשר במייל לשם כך, ע"י לחיצה על שמי. כל טוב.

מנהלי פורום נטורופתיה