צום

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

24/05/2002 | 19:33 | מאת: לידיה

מהי דעתך על צום של מים למשך 10 ימים למטרה של ניקוי הגוף? האם יש ירידה גדולה במשקל בצום שכזה? (אינני רוצה לרזות כלל)

25/05/2002 | 19:40 | מאת: רויטל ברמן

לידיה שלום, צום זהו טיפול מקובל בנטורופתיה, אבל אך ורק לאחר אבחון של נטורופת מוסמך היוודע שבמקרה שלך לא רק שיש הצדקה לדבר אלא שזה לא מהווה לך סכנה, ובפיקוח צמוד. יש חוות בצפון-הארץ אשר עוסקות בכך, לא מומלץ לעבור זה היכול להיות טראומטי ואף מסוכן במקרים מסויימים לבד. אגב, ישנן שיטות אחרות לניקוי הגוף כגון דיאטת אורז, דיאטת מיצי-ירקות, דיאטת אבן-סינה ועוד. לכי למטפל אשר ידריך אותך בנושא. לגבי ירידה במשקל, מן הסתם יש ירידה ודי מהירה ברב המקרים, אך זוהי אינה דיאטת הרזיה מוצלחת משום שמשקל זה עולה מהר כפי שירד ברגע שמתחילים שוב לאכל. לאנשים רזים, חלשים או בעלי לחץ-דם-נמוך לא מומלץ בדר"כ ללכת על צום, למרות שישנם מטפלים שיחלקו על דעה זו. דרך צליחה ולבריאות.

מנהלי פורום נטורופתיה