הורמון גדילה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

23/05/2002 | 14:32 | מאת: אילנית

מה דעתך על הורמון גדילה כחלק מטיפולי אנטי אייגינג? האם הרפואה המשלימה בעד זה?

25/05/2002 | 19:26 | מאת: רויטל ברמן

אילנית שלום, הנטורופתיה בהגדרתה וגם אני אישית, מתנגדת למתן טיפולים פולשניים או עוצמתיים שהולכים נגד הגוף ונגד הטבע. אדם בוגר הלוקח הורמוני גדילה פותח פתח, לעניות דעתי, לרעות רבות, משום שהוא מכניס לגוף דבר שאינו טבעי לו ואשר יש לו השפעה עוצמתית וישירה על כל מערכת ואיבר בגוף - זה הורמון ולא ויטמין. זה דומה ללקיחת אסטרוגן אחרי גיל המעבר (ולצורך הדיון גם גלולות נגד הריון) או ללקיחת סטרואידים. את ההזדקנות אפשר להאט ע"י תזונה טובה, הרבה שתית מים, חיים שלווים, תחביבים ועניין, פעילות גופנית וחיוך...אפשר לקחת אנטי-אוקסידנטיים, בעיקר כשהתזונה או הספיגה לא טובים או למי שסובל ממחלה או סיכון כלשהו למחלה ספציפית. עד 120.

מנהלי פורום נטורופתיה